“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
15:20, 02.12.2021 17944

Qiymali turkcha pide pishirib ko‘ring

Mazali yegulikni nafaqat nonushta va tushlikka, balki yengil tamaddi sifatida iste’mol qilsa ham bo‘ladi.

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • un — 300 g;
  • xamirturush — 2 osh qoshiq;
  • tuz — 1 choy qoshiq;
  • suv — 240 ml;
  • zaytun yog‘i — 120 ml;
  • piyoz — 1 dona;
  • bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
  • pomidor — 4 dona;
  • sarimsoq piyoz;
  • petrushka;
  • mol go‘shtining qiymasi — 250 g;
  • qo‘y go‘shtining qiymasi — 250 g;
  • murch;
  • ziravorlar.

Tayyorlanish jarayoni

  • Unga xamirturush, 1 choy qoshiq tuz va shakar qo‘shib aralashtirish kerak.
  • Iliq suv va 60 ml yog‘ qo‘shing.
  • Qorilgan xamirni ustini sochiq bilan yopib, 1-2 soatga qoldiring.
  • Piyoz, bulg‘ori qalampiri va pomidorni mayda kub shaklida to‘g‘rang.
  • Sarimsoq va petrushkani maydalang.
  • Yog‘ solinmagan tovada har ikkala qiymani qo‘shib, biroz qizartiring.
  • Piyoz, bulg‘ori qalampiri, pomidor, sarimsoq, ziravorlar va tuz qo‘shing.
  • Biroz soviganidan keyin petrushka qo‘shing.
  • Xamirni ikkiga bo‘lib, har birini 3-4 mm qalinlikda yoying.
  • Chetlarni 2 sm qoldirib, ichiga nachinka soling.
  • Xamir chetlarini qayiqcha shakliga keltiring.
  • 170 daraja qizigan pechda 16-18 daqiqa pishirib oling.

Yoqimli ishtaha!