Nafaqat ta’mi, balki ko‘rinishi ham o‘ziga xos bo‘lgan salat retseptini e’tiboringizga havola qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 5 dona;
- pishloq — 200 g;
- konservalangan ananas — 550-600 g;
- dudlangan tovuq go‘shti — 800-900 g;
- yong‘oq — 100 g;
- mayonez;
- ko‘katlar.
- Qaynatilgan tuxum va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Ananas va tovuqni uncha katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘ling.
- Yong‘oqning bir qismini maydalang.
- Tovuqning yarmini oval shaklida idishga joylashtiring.
- Ustidan mayonez surting.
- Ananasning yarmini terib chiqing, mayonez surting.
- Tuxumning yarmi bilan qoplang, maydalangan yong‘oq va mayonez qo‘shing.
- Keyingi qatlam uchun pishloqdan foydalanib, ustidan mayonez bilan qoplang.
- Shu ketma-ketlikda davom eting.
- Ustidan maydalangan pishloq seping.
- Yarmi bo‘lingan yong‘oqlar bilan bezab chiqing.
- 1-2 soatga sovitkichga qo‘ying.
- Dasturxonga tortishdan avval ananasga yanada o‘xshashi uchun ko‘k piyozni salatning yuqori qismiga qo‘ying.
Izoh (0)