Tortning biskviti oddiy bo‘lishiga qaramay, juda yumshoq hamda mazalidir.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 4 dona;
- shakar – 140 + 90 gramm;
- vanil – 1 choy qoshiq;
- tuz – bir chimdim;
- un – 150 gramm;
- qabartma –1 choy qoshiq;
- suv – 120 ml;
- sariyog‘ – 180 gramm;
- quyultirilgan sut – 180 gramm.
- Tuxum, shakar, vanil va tuz bilan yaxshilab mikserda aralashtiriladi. Och rangli qalin massa hosil bo‘ladi.
- Un elakdan o‘tkaziladi va qabartma bilan aralashtiriladi. So‘ngra ko‘pirtirilgan massaga asta-sekin solinadi.
- Massa 20-22 santimetrli qolipga solinadi va 40-45 daqiqaga pechga qo‘yiladi. Keyin sovutiladi.
- Biskvit yumshoq bo‘lishi uchun suv va shakar 2 daqiqa qaynatib olinadi. Sariyog‘ mikser qilinadi va ustidan quyultirilgan sut solib, aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan krem 30-40 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Sovutilgan biskvit 2-3 qatlamga bo‘linadi.
- Har bir qatlamga sirop quyib, krem surtiladi. Tortning tepa va yon qismlariga ham krem surtiladi.
- 2-3 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)