Mazali yegulikni nafaqat nonushta va tushlikka, balki yengil tamaddi sifatida iste’mol qilsa ham bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 300 g;
- xamirturush — 2 osh qoshiq;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- suv — 240 ml;
- zaytun yog‘i — 120 ml;
- piyoz — 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- pomidor — 4 dona;
- sarimsoq piyoz;
- petrushka;
- mol go‘shtining qiymasi — 250 g;
- qo‘y go‘shtining qiymasi — 250 g;
- murch;
- ziravorlar.
- Unga xamirturush, 1 choy qoshiq tuz va shakar qo‘shib aralashtirish kerak.
- Iliq suv va 60 ml yog‘ qo‘shing.
- Qorilgan xamirni ustini sochiq bilan yopib, 1-2 soatga qoldiring.
- Piyoz, bulg‘ori qalampiri va pomidorni mayda kub shaklida to‘g‘rang.
- Sarimsoq va petrushkani maydalang.
- Yog‘ solinmagan tovada har ikkala qiymani qo‘shib, biroz qizartiring.
- Piyoz, bulg‘ori qalampiri, pomidor, sarimsoq, ziravorlar va tuz qo‘shing.
- Biroz soviganidan keyin petrushka qo‘shing.
- Xamirni ikkiga bo‘lib, har birini 3-4 mm qalinlikda yoying.
- Chetlarni 2 sm qoldirib, ichiga nachinka soling.
- Xamir chetlarini qayiqcha shakliga keltiring.
- 170 daraja qizigan pechda 16-18 daqiqa pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)