Sabzavotlardan tayyorlanadigan kotletlar mazali bo‘lishi bilan birga foydali hamdir.
Karamli kotlet
Ushbu retsept ko‘pincha parhezda yuradiganlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram – 1 kilogramm;
- piyoz – 1 dona;
- un – 120 gramm;
- manniy yormasi – 80 gramm;
- sarimsoq – 3-4 bo‘lak;
- quritilgan non – 3-4 osh qoshiq;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Gulkaram bo‘laklarga bo‘linib, sho‘r suvga solinadi va 10-15 daqiqa davomida qaynatiladi.
- So‘ngra suvdan olinib, blenderda maydalanadi. Namlikni olib tashlash uchun siqib olinadi.
- Piyoz va sarimsoq mayda to‘g‘ralib, karam bilan aralashtiriladi.
- Ko‘katlar ham yuvilib, mayda to‘g‘raladi. Karamli aralashma qo‘shiladi, ustidan un va manniy yormasi qo‘shiladi.
- Aralashtirilib, 5 daqiqaga qoldiriladi.
- Tayyor bo‘lgan massadan kotletlar yasaladi va quritilgan nonga botirilib, o‘simlik yog‘ida ikki tomoni qizargunga qadar qovuriladi.
Kartoshkali kotlet
Kotletlarni muzlatkichda ham saqlash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka – 1 kilogramm;
- yong‘oq – 100 gramm;
- tuxum – 2 dona;
- sariyog‘ – 2 osh qoshiq;
- un – 2 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i, smetana, tuz va ziravorlar.
- Yong‘oqlar quruq idishda qovuriladi. Kartoshkalar qaynatib olinadi.
- Tuxum, yong‘oq, sariyog‘, kartoshka va tuz solib, pyure hosil qilinadi.
- Kotletlar tayyorlanib, o‘simlik yog‘ida 3-4 daqiqa qovuriladi.
Sabzili kotlet
Vitaminga boy sabzili kotletlar salomatlik uchun foydali.
Kerakli mahsulotlar:
- sabzi – 4 dona;
- olma – 4 dona;
- sut – 1/2 stakan;
- tuxum – 1 dona;
- manniy yormasi – 2 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 2 osh qoshiq;
- smetana, shakar, o‘simlik yog‘i, quritilgan non.
- Sabzi va olma tozalanib, to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Sariyog‘ quyilgan idishda 5 daqiqa qovuriladi va utidan sut quyiladi. 3 daqiqa davomida qaynatiladi.
- Olma, manniy yormasi, tuz va shakar qo‘shib, 2 daqiqa davomida aralashtiriladi. Quyuqlashgach, tuxum qo‘shiladi.
- So‘ngra massadan kotletlar tayyorlanadi, quritilgan nonga botirilib, o‘simlik yog‘ida qovuriladi.
Sabzavotli kotlet
Nonushta uchun ajoyib tanlov.
Kerakli mahsulotlar:
- gulkaram – 1/2 kilogramm;
- sabzi – 2 dona;
- piyoz – 1 dona;
- sut – 1/2 stakan;
- tuxum – 2 dona;
- manniy yormasi – 3 oh qoshiq;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Tuxum manniy yormasi bilan aralashtiriladi. Sabzi qirg‘ichdan o‘tkaziladi, gulkaram va piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Dastlab piyoz qovuriladi, oltin rangga kirgach sabzi qo‘shiladi. Karam ham solinib, sut, tuz va ziravorlar sepiladi. 10 daqiqa davomida past olovda pishiriladi.
- So‘ngra massadan kotletlar hosil qilinib, yog‘da qovuriladi.
Izoh (0)