Antiqa ta’mli sho‘rva nafaqat tushlik, balki kechki ovqat uchun ham ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq go‘shti — 800 g;
- suv — 2 l;
- zaytun — 50 g;
- piyoz — 1 dona;
- tuzlangan bodring — 1-2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- tomat pastasi — 2 osh qoshiq;
- dudlangan kolbasa — 50 g;
- sosiska — 100 g;
- tuz, murch;
- lavr yaprog‘i — 50 g;
- limon;
- ko‘katlar.
- Tovuq go‘shtini qaynatib bulyon tayyorlab oling.
- Pishgan tovuq go‘shtini o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang.
- Piyozni mayda kubik, bodringni esa somoncha shaklida to‘g‘rang.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada piyozni qovurib, ustiga tomat pastasi qo‘shing.
- Tuzlangan bodring va 5-6 qoshiq bulyon qo‘shib 5 daqiqa dimlang.
- Kolbasa va sosiskani kubik shaklida to‘g‘rang.
- Bulyonga tovuq go‘shti, kolbasa, sosiska va zaytun solib yana 10 daqiqa qaynating.
- Bodringni ham qo‘shing.
- Dasturxonga tortishdan avval limon va ko‘katlar bilan bezang.
Izoh (0)