Oddiygina, ammo juda mazali bo‘lgan guruch, qiyma va qo‘ziqorinli zapekanka oilaviy kechki ovqat uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
- guruch – 250 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- piyoz – 2 dona;
- sabzi – 1 dona;
- qo‘ziqorin – 350 gramm;
- qiyma – 500 gramm;
- qattiq pishloq – 200 gramm;
- tuxum – 2 dona;
- qaymoq – 250 ml;
- tuz va ziravorlar.
- guruch qaynatib olinadi;
- pech 200 darajada qizdirilib, zapekanka qolipiga yog‘ suriladi;
- piyoz, sabzi va qo‘ziqorin kichkina to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi;
- piyoz tovada 2-3 daqiqa davomida qovuriladi;
- ustidan sabzi va qo‘ziqorin ham solinadi;
- so‘ngra qiyma solinib, tuz va ziravorlar sepiladi va 7-8 daqiqa davomida qovuriladi;
- pishloq qirg‘ichdan o‘tkazilib, tuxum va qaymoq bilan aralashtiriladi;
- qolipga avval guruch, ustidan qiymali aralashma solinadi;
- keyin tuxumli aralashma quyilib, 30 daqiqa davomida pechda pishirib olinadi.
Izoh (0)