Pirogning yumshoq xamirini tayyorlash uchun atigi 5 daqiqa vaqt ketadi va xamir ichidagi nachinka esa mazali va to‘yimliligi bilan taomnomangizdan joy olishga arziydi. Ushbu qiymali pirog oddiy retseptlarni yaxshi ko‘radiganlar uchun ayni muddao.
Kerakli mahsulotlar:
Nachinka uchun:
- piyoz — 1-2 ta;
- o‘simlik yog‘i — 2-3 osh qoshiq;
- qiyma — 350-400 g;
- kartoshka — 2-3 ta;
- tuz;
- murch.
- tuxum — 2 ta;
- kefir — 500 ml;
- un — 350 g;
- tuz — 0,5 choy qoshiq;
- razrixlitel — 1,5 choy qoshiq.
- to‘g‘ralgan piyozni 4-5 daqiqa qovurib oling. Piyozga qiymani solib, yana 7-8 daqiqa qovuring. Tuz, murch solib aralshtiring;
- kartoshkani katta tishli qirg‘ichdan chiqarib, suvidan siqib oling va qovurilgan qiymaga qo‘shing;
- tuxumga kefir va tuz qo‘shib, yaxshilab aralashtiring. Keyin esa elangan un va razrixlitel solib, xamir qoring;
- yog‘langan gaz patnisiga xamirning yarmini yoying, ikkinchisini ustiga yopish uchun olib qo‘ying;
- xamirga tayyor nachinkani bir tekisda soling va ikkinchi xamir bilan ustini yoping;
- qiymali pirogni 180 darajali issiqlikda 40-45 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Vitaminga boy retseptlar: yangi kartoshkadan tayyorlanadigan 5 xil salat
- Omuraysu − yaponcha tovuqli taom retsepti
- Amerika klassikasi: betakror ta’mga ega pishloqli sendvich tayyorlaymiz
- To‘yimli va tez hazm bo‘ladigan no‘xatli sho‘rva pishiramiz
- Bahoriy taomnoma: gulkaramdan tez tayyor bo‘luvchi mazali yeguliklar
Izoh (0)