Pishloq va tomat sousi qo‘shilgani uchun juda ham mazali chiqadi.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq qiymasi — 400-500 g;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- ismaloq — 50-70 g;
- tuz, murch;
- ko‘katlar;
- makaron (yirik, chig‘anoq shaklidagi) — 20-25 dona;
- pishloq — 250-300 g;
- tomat sousi — 450 ml.
- yog‘ solingan tovada 5-6 daqiqa davomida qovurib olingan qiymaga tuz va murch seping;
- ismaloq va ko‘katlar qo‘shing;
- makaronlarni tuz solingan suvda pishirib oling;
- qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqning to‘rtdan bir qismini qiymaga qo‘shib aralashtiring;
- pechga qo‘yishga mo‘ljallangan maxsus idishga tomat sousining uchdan ikki qismini soling;
- chig‘anoq shaklidagi makaronlar ichini qiyma bilan to‘ldirib, idishga terib chiqing;
- ustidan sous va pishloq qolgan qismini qo‘shing;
- 180 daraja qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)