Norvegiya oshxonasida mazkur milliy taomni tayyorlashda ortiqcha mahsulotdan foydalanilmaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- suyakli qo‘y go‘shti − 1 kg;
- karam − 1 kg;
- un − 1 osh qoshiq;
- suv;
- tuz va ziravorlar.
- Go‘sht va karam katta-katta to‘g‘raladi. Go‘shtga un sepiladi.
- Katta idishga go‘sht terib chiqiladi hamda tuz va ziravorlar sepiladi.
- Ustidan karam teriladi. Mahsulotlar shu tarzda ustma-ust joylashtiriladi. Oxirida karam bilan yakunlanadi.
- Idishga 1-2 piyola suv quyib, qaynaguncha qopqog‘i yopiladi.
- So‘ngra olov pasaytirilib, go‘shtlar suyagidan ajralguncha taxminan ikki soat davomida qaynatiladi.
- Ko‘katlar bilan bezatilib, dasturxonga tortiladi.
Mavzuga doir:
- To‘yimli va tez hazm bo‘ladigan no‘xatli sho‘rva pishiramiz
- Qaymoq qo‘shib, gulkaramdan mazali sho‘rva pishiramiz
- Ismaloq va yashil no‘xatdan vitaminlarga boy sho‘rva tayyorlaymiz
- Juda yumshoq va mazali chiqadigan qovurilgan qo‘y go‘shti retsepti
- Bahoriy taomnoma: vitaminlarga boy 5 xil mazali sho‘rva retsepti
Izoh (0)