Pirogning yumshoq xamirini tayyorlash uchun atigi 5 daqiqa vaqt ketadi va xamir ichidagi nachinka esa mazali va to‘yimliligi bilan taomnomangizdan joy olishga arziydi. Ushbu qiymali pirog oddiy retseptlarni yaxshi ko‘radiganlar uchun ayni muddao.

Foto: Lifehicker

Kerakli mahsulotlar:

Nachinka uchun:

  • piyoz — 1-2 ta;
  • o‘simlik yog‘i — 2-3 osh qoshiq;
  • qiyma — 350-400 g;
  • kartoshka — 2-3 ta;
  • tuz;
  • murch.

Xamiri uchun:

  • tuxum — 2 ta;
  • kefir — 500 ml;
  • un — 350 g;
  • tuz — 0,5 choy qoshiq;
  • razrixlitel — 1,5 choy qoshiq.

Tayyorlanish jarayoni

  1. to‘g‘ralgan piyozni 4-5 daqiqa qovurib oling. Piyozga qiymani solib, yana 7-8 daqiqa qovuring. Tuz, murch solib aralshtiring;
  2. kartoshkani katta tishli qirg‘ichdan chiqarib, suvidan siqib oling va qovurilgan qiymaga qo‘shing;
  3. tuxumga kefir va tuz qo‘shib, yaxshilab aralashtiring. Keyin esa elangan un va razrixlitel solib, xamir qoring;
  4. yog‘langan gaz patnisiga xamirning yarmini yoying, ikkinchisini ustiga yopish uchun olib qo‘ying;
  5. xamirga tayyor nachinkani bir tekisda soling va ikkinchi xamir bilan ustini yoping;
  6. qiymali pirogni 180 darajali issiqlikda 40-45 daqiqa davomida pishirib oling.