Kivi hamda boshqa sitrus meva qo‘shilsa, pirog ta’mi yanada mazali bo‘lishi tabiiy.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum – 3 dona;
- shakar – 180 gramm;
- tvorog – 200 gramm;
- smetana – 2-3 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 50 gramm;
- un – 180-200 gramm;
- kivi – 1-2 dona;
- qabartma (razrixlitel) – 1 choy qoshiq;
- tuz.
- tuxum, tuz va shakar, alohida idishda esa tovorog, smetana ava eritilgan sariyog‘ aralashtiriladi. So‘ngra ikkala massa bir-biriga qo‘shiladi;
- elakdan o‘tkazilgan un va qabartma birgalikda massaga solinadi va smetana suyuqligidagi xamir qoriladi;
- tayyor bo‘lgan xamir yog‘langan qolipga quyiladi va yuzasi kivi bo‘laklari bilan bezatiladi;
- pechda taxminan 35 daqiqa davomida 200 darajada pishirib olinadi.
Izoh (0)