Sariyog‘ o‘rniga yogurtdan foydalangani sabab taom yanada mazali va foydali chiqadi.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 2 dona;
- ko‘k piyoz;
- sarimsoq piyoz — 1-2 dona;
- sabzavotli yoki tovuqli bulyon — 1l;
- yashil no‘xat — 250 g;
- ismaloq — 100 g;
- tabiiy yogurt — 300 ml;
- tuz, murch.
- kartoshkani o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang, piyoz va sarimsoqni maydalang;
- mahsulotlarni qozonga solib ustidan bulyon quying, qaynab chiqqanidan keyin yana 15 daqiqa qaynating;
- yashil no‘xat soling;
- olovni o‘chiring, ismaloq va yogurt qo‘shing;
- blender yordamida aralashtiring;
- tayyor sho‘rvaga tuz va murch qo‘shing;
- qotirilgan non bo‘laklari va limon bilan bezashingiz mumkin.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)