Lavash xamiri hamisha vaqt tig‘iz bo‘lganda yordamga keladi.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum − 5 dona;
- qattiq pishloq − 100 gramm;
- lavash xamiri − 1 dona;
- mayonez − 3-5 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i − 2-4 osh qoshiq;
- ko‘kat va tuz.
- tuxum qaynatib olinadi va to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi;
- pishloq qirg‘ichdan o‘tkazilib, ko‘katlar va tuxum bilan aralashtiriladi. Tuz sepiladi;
- lavash xamiri uzunasiga kengroq kesib olinadi;
- xamirning kesilgan qismiga mayonez suriladi. Xamirning bir chetiga “nachinka” solib, xamir uchburchak shaklda yopiladi;
- xamirlarning barchasi shu tarzda uchburchak qilib tayyorlanadi;
- tovada qizigan yog‘da xamirlarning ikki tomoni qizarguncha pishirib olinadi.
Mavzuga doir:
- Qozoqcha xonim — o‘rama tayyorlaymiz
- Ismaloq, pishloq va tvorogdan mazali pirog tayyorlaymiz
- Lavash xamiridan karamli pirojka pishiramiz
- Tuzlangan karam va qiyma qo‘shib tayyorlanadigan to‘yimli pirog
- Klassik taom: kartoshkali pirojki retsepti
- Barcha uchun birdek yoqimli pigodi yeguligini tayyorlaymiz
Izoh (0)