Tortda bezening yengil qirsillashi va kremning nozik ta’mi ajoyib tarzda uyg‘unlashgan. Mazkur shirinlik oila a’zolaringizga yoqishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Tuxum — 3 dona;
- Tuz —bir chimdim;
- Shakar — 200 gr;
- Limon sharbati — 1 osh qoshiq;
- Makkajo‘xori kraxmali — 1 choy qoshiq;
- Sariyog‘ — 200 gr;
- Quyultirilgan sut — 250 gr;
- Grek yong‘og‘i — 100-150 gr;
- Shokolad — ta’bga ko‘ra.
- Tuxum oqini sarig‘idan ajratib olamiz.
- Bir chimdim tuz solib, tuxum oqini ko‘pirtiramiz. Ko‘pik qotgach oz-ozdan shakar solamiz va yana mikserlashda davom etamiz.
- Ko‘pirtirilgan tuxum oqiga limon sharbati solib, yana mikserlaymiz. So‘ngra kraxmalni ham solamiz.
- Tayyor massani konditer qopchasiga solib, qandolat qog‘ozi solingan pech patnisiga quyib chiqamiz.
- Bezelarni 110 daraja issiqlikdagi pechda 2-2,5 soat pishirib olamiz.
- Yumshagan sariyog‘ni mikserlaymiz va unga oz-ozdan quyultirilgan sut qo‘shamiz.
- Yong‘oqni maydalab, shokoladni eritib olamiz.
- Tayyor bo‘lgan bezelarga krem surtib, idishga dumaloq qilib terib chiqamiz, chetlariga yong‘oq sepamiz.
- Har gal diametrni kichraytirgan holda bezelarni taxlab, bo‘sh joylarini krem bilan yopamiz.
- Tort ustiga yong‘oq sepib, shokolad quyamiz va 2-3 soatga muzlatkichga qo‘yamiz.
Izoh (0)