Turkiyada bulg‘urdan — yanchilgan bug‘doy yormasidan, tayyorlangan taom sevib iste’mol qilinadi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Bulg‘ur yormasi — 200 gr
- Tovuq bulyoni — 350 ml
- Pomidor — 150 gr
- Sariyog‘ — 15 gr
- Tuxum — 2 dona
- Sirka — 2 osh qoshiq
- Pishloq ta’bga ko‘ra
- Tuz ta’bga ko‘ra
- Tayyor bulyonni isitib oling.
- Bulg‘urni sariyog‘ga solib 2 daqiqa qovurib oling.
- Bulyonning oz qismini bulg‘ur qovurilgan tovaga qo‘shing.
- Pomidorni maydalab, ezing va tabiiy tomat tayyorlang va aralashmaga qo‘shing.
- Aralashtirishdan to‘xtamay, oz-ozdan bulyon qo‘shishda davom eting.
- Tuxumni alohida qovurib oling, sarig‘i qotmasidan pishishiga e’tibor qarating.
- Likopchaga bulg‘ur va tuxumni soling, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq bilan bezating.
Mavzuga doir:
Izoh (0)