Italiyaning eng mashhur taomlaridan biri bo‘lgan rizotto siz va oilangiz uchun ham sevimli bo‘lishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Guruch — 400 gr
- Sariyog‘ — 100 gr
- Bulg‘ori qalampiri — 2 dona
- Piyoz — 1 dona
- Sarimsoq piyoz — 1 dona
- Sabzavotli sho‘rva — 1,5 l
- Qaymoq – 100 ml (35% tavsiya qilinadi)
- Jambil
- Tuz, murch
- Tovaga 80 gr sariyog‘ solib eriting,
- Mayda to‘g‘ralgan piyozni solib qovuring.
- Guruch solib qovurishda davom eting.
- Maydalangan sarimsoq solib aralashtiring.
- Sho‘rvani qo‘shing.
- Sariyog‘ning qolgan qismiga bulg‘or qalampiri solib qovuring.
- Qovurilgan bulg‘orini rizottoga qo‘shing.
- Tuz va ziravorlarni seping.
- Guruch pishganidan keyin qaymoq qo‘shib aralashtiring.
- Jambilni maydalang va taomga qo‘shing.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)