Ushbu noodatiy taom ko‘rinishidan shirinlikka o‘xshaydi, ammo u bugungi kunda barchaning sevimli yeguligidir.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka – 1 dona;
- piyoz – 1/2 dona;
- ko‘k piyoz – 2-3 dona;
- sarimsoq – 3-4 bo‘lak;
- tovuq filesi – 250 gramm;
- quritilgan non – 100 gramm, 4 osh qoshiq;
- o‘simlik yog‘i – 700 ml;
- tuxum – 2 ta;
- un – 100 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Kartoshka qaynatib olinadi va katta-katta to‘g‘raladi.
- Piyoz va ko‘k piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Sarimsoq maydalanadi, tovuq filesi to‘rtburchak shaklda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Barcha mahsulotlar va 4 osh qoshiq quritilgan non blenderga solinib, bir xil massa holiga keltiriladi.
- Ta’bga ko‘ra tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
- Massa qandolat qopiga solinib, halqa shakli beriladi. 1 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- O‘simlik moyi tovada qizdiriladi. Tuxumni alohida idishga chaqib, sanchqi bilan aralashtiriladi.
- Tovuqli halqachalar unga, tuxumga va quritilgan nonga botiriladi.
- So‘ngra qizdirilgan yog‘da ikki tomoni qizarguncha pishirib olinadi.
Mavzuga doir:
- Noodatiy xamirli taom — avarcha hinkal retsepti
- Kartoshka va sous qo‘shib tayyorlanadigan qovurilgan mol go‘shti
- Pishloq qo‘shib koreyscha korn-dogi pishirib ko‘ring
- Bor-yo‘g‘i 12 daqiqada tayyor bo‘ladigan tezpishar xachapuri retsepti
- Qiymasiga mayiz va sarimsoq qo‘shib, pechda pishiriladigan bulg‘or qalampirli do‘lma retsepti
Izoh (0)