Ko‘k piyoz sog‘liq uchun juda foydali. Mazkur ko‘kat oshqozon shirasini ishlab chiqarishga, ishtaha ochilishiga va ovqatni yaxshi hazm qilishga yordam beradi.
Ko‘k piyoz va tuxumli salat
Kerakli mahsulotlar:
- ko‘k piyoz — 2 bog‘;
- ko‘k no‘xat — 0,5 stakan;
- tovuq go‘shti — 0,5 ta;
- pomidor — 1 ta;
- qaynatilgan tuxum — 2 ta;
- bulg‘or qalampiri — 1 ta;
- shivit — 1 bog‘;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- uzum sirkasi — 1 osh qoshiq;
- shakar — 0,5 choy qoshiq;
- tuz, murch.
- Ko‘k piyozni mayda, tovuq go‘shti, bulg‘or qalampiri, pomidor va tuxumni kub shaklida to‘g‘rang.
- Masalliqlarga no‘xat, tuz, ziravor, sirka, o‘simlik yog‘ini qo‘shib yaxshilab aralashtiring. Dasturxonga tortishdan avval salat yuzasiga ko‘k piyoz seping.
Kerakli mahsulotlar:
- ko‘k piyoz — 1 bog‘;
- piyoz — 1 ta;
- tovuq go‘shti — 1 kg;
- baton — 0,5 ta;
- sut — 0,5 l;
- petrushka — 1 bog‘;
- shivit — 1 bog‘;
- kashnich —1 bog‘;
- o‘simlik yog‘i;
- tuz, murch.
- Avval idishga sut solib, unga batonni bo‘laklang. Go‘shtni qiymalagichdan o‘tkazib, ivitilgan nonga qo‘shing.
- Piyoz va ko‘katlarni mayda to‘g‘rab, qiymaga qo‘shing. Tuz, ziravor solishni unutmang. Tayyor mahsulotlarni yaxshilab aralashtiring.
- Qizigan yog‘da ko‘katli kotletlarni qovurib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 3 stakan;
- suv— 1 stakan;
- ko‘k piyoz — 1 bog‘;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- petrushka, shivit, kashnich —1 bog‘.
- Suvga un va tuz solib, xamir qoring. Tingan xamirni 10-15 bo‘lakka bo‘lib oling.
- O‘simlik yog‘ida mayda to‘g‘ralgan ko‘k piyozni qovurib oling, so‘ng to‘g‘ragan ko‘katlarni ham qo‘shib, tuzini rostlang.
- Xamir bo‘lagini olib, yupqa qilib yoying, ichiga ko‘katli massani solib, chetini buking. Qizigan tovada yog‘ solmasdan, ikki chetini qizartirib pishirib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- sut —200 ml;
- un —400 g;
- shakar —100 g;
- sariyog‘ —30 g;
- tuxum —1 ta;
- xamirturush —1 choy qoshiq;
- tuz— 1/2 choy qoshiq.
Nachinkasiga:
- ko‘k piyoz —1 bog‘;
- qaynatilgan tuxum —4 ta;
- smetana yoki mayonez —2 osh qoshiq.
- Idishga tuz, shakar, tuxum solib, ustidan iliq sut quying. Xamirturush aralashtirib, yumshiq xamir qoring. Xamirni iliq joyga 1 soatga oshirishga qo‘ying.
- Qaynatilgan tuxum va ko‘k piyozni mayda to‘g‘rab, smetana yoki mayonez bilan aralashtiring.
- Tayyor xamirni 5 mm qalinlikda yoyib, stakan yordamida doirachalar kesib oling.
- Xamir o‘rtasiga nachinka solib, chetlarini yopishtiring.
- Qizigan yog‘da qizarguncha( 10-12 daqiqa) qovurib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- kefir 2,5% —200 ml;
- un —200 g;
- tuxum —1 ta;
- ko‘k piyoz —1 bog‘;
- osh sodasi — 1/2 choy qoshiq ;
- tuz —1/2 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i —3 osh qoshiq.
- Idishga kefir, tuz, soda solib aralashtiring.
- Keyin tuxum chaqib, un soling va quyuq xamir hosil bo‘ladi.
- Ko‘k piyozni mayda to‘g‘rab, xamirga qo‘shing.
- Xamirdan oladyilar yasab, yog‘da qovurib oling.
- Tayyor oladyilarni yogurt yoki smetana bilan dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- Noodatiy xamirli taom — avarcha hinkal retsepti
- Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti
- Chizkeyk, trayfl va tort: Qotib qolgan pechenyedan nima tayyorlasa bo‘ladi?
- Barcha birdek sevib iste’mol qiladigan yong‘oqli pahlava tayyorlaymiz
- Kartoshka va sous qo‘shib tayyorlanadigan qovurilgan mol go‘shti
Izoh (0)