• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12980.16
    • RUB161.63
    • EUR14606.57
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +31°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti

    Qulupnay qo‘shib desert, tort va muzqaymoq tayyorlab ko‘ring.

    Bodom qo‘shib tayyorlanadigan Galeta

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • un — 200 g;
    • bodom — 20 g;
    • shakar kukuni — 30 g;
    • sariyog‘— 125 g;
    • tuxum — 1 dona
    • sovuq suv — 1 stakan;
    • qulupnay;
    • qaymoq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Barcha mahsulotlarni aralashtirib, shar holiga keltiring va 1 soatga muzlatkichga qo‘ying.
    • Ingichka qilib yoying, ustiga sariyog‘ bo‘lagi va qulupnay soling.
    • Buklangan chetki qismiga shakar va sariyog‘ soling.
    • 180 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib oling.
    • Ustidan qulupnay va qaymoq soling.
    Qulupnayli shirinlik

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • biskvit — 125 g;
    • qulupnay — 175 g;
    • smetana — 400 g;
    • qaymoq — 200 g;
    • shakar kukuni — 100 g.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Chaqilgan uchta tuxumga shakar, sariyog‘, un va razrixlitel solib aralashtiring.
    • 160 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib olgandan keyin biskvitni 7,5 diametrli dumaloq qolipda kesib chiqing.
    • Qolipning chetlariga qulupnay terib chiqing.
    • Smetanaga qaymoq, shakar kukuni solib aralashtiring.
    • Ustiga qulupnay, keyin esa smetanali aralashmani soling
    Guruchli sut va chia qo‘shib tayyorlanadigan panna

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • guruch suti — 650 g;
    • chia urug‘i — 50 g;
    • qulupnay — 4 dona;
    • qulupnay sharbati — 50 ml;
    • jelatin — 15 g.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Jelatinni 30 ml suvga solib, ustini yoping.
    • Sutga qo‘shilgan jelatinni 4 soatga muzlatkichga qo‘ying.
    • To‘g‘ralgan qulupnayga qulupnay sharbati va jelatin qo‘shib aralashtiring.
    • Shirinlik ustini 20 daqiqa suvda dimlangan chia urug‘i bilan bezang.
    Qulupnayli tort

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qulupnay — 1 kg;
    • tayyor biskvit — 3 dona;
    • qulupnayli murabbo — 5 osh qoshiq;
    • yogurt — 2 stakan;
    • qaymoq — 150 ml;
    • shakar kukuni — 0,5 stakan;
    • vanilin ekstrakti.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
    • Yogurt qo‘shib aralashtirishda davom eting.
    • Biskvit ustiga kremning uchdan bir qismini va ustidan qulupnay va qulupnayli murabbo soling.
    • Shu tarzda uchta biskvit ustini qoplab chiqing.
    • Qulupnay va shakar kukuni bilan bezang.
    Qulupnayli tartaletka

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • oq shokolad — 2 g;
    • vanilinli krem — 30 g;
    • qulupnay — 30 g;
    • xandon pista — 2 g.
    • sariyog‘ — 150 g;
    • un — 280 g;
    • jelatin — 3 osh qoshiq;
    • tuz, shakar, shakar kukuni — 90 g;
    • tuxum — 2 dona.
    Tayyorlanish jarayoni:
    •  Sariyog‘ga shakar kukuni qo‘shing, tuxum va un solib, xamir qoring.
    • 3 mm qalinlikda yoyilgan xamirni 175 daraja olovda 10 daqiqa pishirib oling.
    • Vanilin va shakar qo‘shib, qaynatilgan sutga eritilgan shokolad va jelatin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
    • Aralashmaga qaymoq qo‘shing.
    • Tayyor tartaletka ustiga krem surtib, ustini qulupnay va xandon pista bilan bezang.
    Qulupnayli desert

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • tuxum oqi — 150 ml;
    • shakar kukini — 220 g;
    • jo‘xori kraxmali — 1 osh qoshiq;
    • sirka — 1 choy qoshiq.
    • qaymoq — 375 ml;
    • shakar kukuni — 55 g;
    • vanilin ekstrakti — 1 choy qoshiq;
    • qulupnay.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Tuxum oqini yaxshilab ko‘pirtirib, shakar qo‘shing.
    • Kraxmal, sirka qo‘shib, 7 soniya aralashtirishda davom eting.
    • Maxsus qolip ichiga qandolat qog‘ozi, uning ustiga esa tuxumli aralashma soling.
    • 1,5 soat davomida pechda pishirib oling.
    • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib aralashtiring.
    • Tuxumli aralashma ustiga krem soling.
    • Mevalar bilan bezang.
    Qulupnaydan tez tayyor bo‘ladigan desert

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qulupnay — 300 g;
    • maydalanadigan pechenye — 1 quti:
    • krem pishloq — 250 g;
    • shakar kukuni.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Krem pishloqqa shakar kukuni, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring
    • Pechenye ustini krem, keyin esa meva bilan bezang.
    • Shu ketma-ketlikni 5—6 marta takrorlang.
    Qulupnayga rayhon qo‘shib tayyorlanadigan muzqaymoq

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • rayhon — 600 g;
    • sut — 400 ml;
    • qaymoq — 200 ml;
    • shakar kukuni — 200 g;
    • tuxum sarig‘i — 7 dona;
    • qulupnay — 500 g;
    • yalpiz.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Tuxum sarig‘iga shakar, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring.
    • Aralashmani 75—80 daraja issiq idish ustiga qo‘yib aralashtiring.
    • Maydalangan rayhonni blenderda pyure holiga keltiring.
    • Tuxumli aralashmaga rayhon qo‘shib aralashtiring.
    • Maydalangan qulupnayga suv qo‘shib qaynatib oling, yalpiz qo‘shib, qaynatishda davom eting.
    • Hamma mahsulotlarni qo‘shib aralashtiring.
    • Ustini mevalar bilan bezang.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?
    • Mikroto‘lqinli pechda kapuchino tayyorlash va barchaga qo‘l keladigan boshqa 10 tavsiya

    23.05.2021, 11:47   Izoh (0)   17466
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Uy sharoitida tabiiy kola tayyorlaymiz

    21.05.2021, 13:58

    Chizkeyk, trayfl va tort: Qotib qolgan pechenyedan nima tayyorlasa bo‘ladi?

    20.05.2021, 19:57

    Barcha birdek sevib iste’mol qiladigan yong‘oqli pahlava tayyorlaymiz

    18.05.2021, 17:47

    Kartoshka va sous qo‘shib tayyorlanadigan qovurilgan mol go‘shti

    18.05.2021, 12:58

    Pishloq qo‘shib koreyscha korn-dogi pishirib ko‘ring

    17.05.2021, 17:22

    Xuddi bolalikdagidek: Yumshoqqina mazali pryanik tayyorlaymiz

    16.05.2021, 09:53
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Digital Uzbekistan Toshkentda 28-may kuni o'z ishini boshlaydi! Bozorni o‘zgartirib yuboruvchi PLAS-Forum 


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha


    O‘zbekiston Milliy banki “Oltin omonat”ni ishga tushirmoqda


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!


    MAGIC SAFARI — Markaziy Osiyodagi birinchi tematik safari-park 15-may kuni o‘z eshiklarini ochadi!


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    OSTIM Global: 100 gektarlik zamonaviy sanoat hududi


    GWM Auto Shanghai 2025 da o‘zining global strategiyasini taqdim etdi: O‘zbekiston asosiy hamkorlar qatorida 


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?

    Reklama | 15 may, 21:00

    Psixiatr nima uchun baʼzi insonlar doim o‘zi haqida gapirishini tushuntirdi

    Layfstayl | 15 may, 20:58

    Iqtisodiyot va moliya vazirligi shifoxonalarda pulli xizmatlar qimmatlashgani aytilgan xabarlar yuzasidan izoh berdi

    O‘zbekiston | 15 may, 20:37

    Zelenskiy Istanbuldagi muzokaralarda Putin ishtirok etmasa, o‘zining qatnashishidan ma’no yo‘qligini ta’kidladi

    Dunyo | 15 may, 20:25

    Shavkat Mirziyoyev Turkiya vitse-prezidentini qabul qildi. Nimalar muhokama qilindi?

    O‘zbekiston | 15 may, 20:15

    “Tottenhem”ning asosiy futbolchisi Yevropa Ligasi finalini o‘tkazib yuboradi

    Sport | 15 may, 20:12

    “Maqsadim – global moliya tizimini rivojlantirish”: AQSHdagi vatandosh Ibrohimjon Abdullayev hikoyasi

    O‘zbekiston | 15 may, 20:10

    Toshkent viloyatidagi dala maydonida yong‘in sodir bo‘ldi

    O‘zbekiston | 15 may, 19:54
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.