• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12581.97
    • RUB157.75
    • EUR14698.26
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +22°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti

    Qulupnay qo‘shib desert, tort va muzqaymoq tayyorlab ko‘ring.

    Bodom qo‘shib tayyorlanadigan Galeta

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • un — 200 g;
    • bodom — 20 g;
    • shakar kukuni — 30 g;
    • sariyog‘— 125 g;
    • tuxum — 1 dona
    • sovuq suv — 1 stakan;
    • qulupnay;
    • qaymoq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Barcha mahsulotlarni aralashtirib, shar holiga keltiring va 1 soatga muzlatkichga qo‘ying.
    • Ingichka qilib yoying, ustiga sariyog‘ bo‘lagi va qulupnay soling.
    • Buklangan chetki qismiga shakar va sariyog‘ soling.
    • 180 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib oling.
    • Ustidan qulupnay va qaymoq soling.
    Qulupnayli shirinlik

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • biskvit — 125 g;
    • qulupnay — 175 g;
    • smetana — 400 g;
    • qaymoq — 200 g;
    • shakar kukuni — 100 g.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Chaqilgan uchta tuxumga shakar, sariyog‘, un va razrixlitel solib aralashtiring.
    • 160 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib olgandan keyin biskvitni 7,5 diametrli dumaloq qolipda kesib chiqing.
    • Qolipning chetlariga qulupnay terib chiqing.
    • Smetanaga qaymoq, shakar kukuni solib aralashtiring.
    • Ustiga qulupnay, keyin esa smetanali aralashmani soling
    Guruchli sut va chia qo‘shib tayyorlanadigan panna

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • guruch suti — 650 g;
    • chia urug‘i — 50 g;
    • qulupnay — 4 dona;
    • qulupnay sharbati — 50 ml;
    • jelatin — 15 g.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Jelatinni 30 ml suvga solib, ustini yoping.
    • Sutga qo‘shilgan jelatinni 4 soatga muzlatkichga qo‘ying.
    • To‘g‘ralgan qulupnayga qulupnay sharbati va jelatin qo‘shib aralashtiring.
    • Shirinlik ustini 20 daqiqa suvda dimlangan chia urug‘i bilan bezang.
    Qulupnayli tort

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qulupnay — 1 kg;
    • tayyor biskvit — 3 dona;
    • qulupnayli murabbo — 5 osh qoshiq;
    • yogurt — 2 stakan;
    • qaymoq — 150 ml;
    • shakar kukuni — 0,5 stakan;
    • vanilin ekstrakti.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
    • Yogurt qo‘shib aralashtirishda davom eting.
    • Biskvit ustiga kremning uchdan bir qismini va ustidan qulupnay va qulupnayli murabbo soling.
    • Shu tarzda uchta biskvit ustini qoplab chiqing.
    • Qulupnay va shakar kukuni bilan bezang.
    Qulupnayli tartaletka

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • oq shokolad — 2 g;
    • vanilinli krem — 30 g;
    • qulupnay — 30 g;
    • xandon pista — 2 g.
    • sariyog‘ — 150 g;
    • un — 280 g;
    • jelatin — 3 osh qoshiq;
    • tuz, shakar, shakar kukuni — 90 g;
    • tuxum — 2 dona.
    Tayyorlanish jarayoni:
    •  Sariyog‘ga shakar kukuni qo‘shing, tuxum va un solib, xamir qoring.
    • 3 mm qalinlikda yoyilgan xamirni 175 daraja olovda 10 daqiqa pishirib oling.
    • Vanilin va shakar qo‘shib, qaynatilgan sutga eritilgan shokolad va jelatin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
    • Aralashmaga qaymoq qo‘shing.
    • Tayyor tartaletka ustiga krem surtib, ustini qulupnay va xandon pista bilan bezang.
    Qulupnayli desert

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • tuxum oqi — 150 ml;
    • shakar kukini — 220 g;
    • jo‘xori kraxmali — 1 osh qoshiq;
    • sirka — 1 choy qoshiq.
    • qaymoq — 375 ml;
    • shakar kukuni — 55 g;
    • vanilin ekstrakti — 1 choy qoshiq;
    • qulupnay.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Tuxum oqini yaxshilab ko‘pirtirib, shakar qo‘shing.
    • Kraxmal, sirka qo‘shib, 7 soniya aralashtirishda davom eting.
    • Maxsus qolip ichiga qandolat qog‘ozi, uning ustiga esa tuxumli aralashma soling.
    • 1,5 soat davomida pechda pishirib oling.
    • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib aralashtiring.
    • Tuxumli aralashma ustiga krem soling.
    • Mevalar bilan bezang.
    Qulupnaydan tez tayyor bo‘ladigan desert

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • qulupnay — 300 g;
    • maydalanadigan pechenye — 1 quti:
    • krem pishloq — 250 g;
    • shakar kukuni.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Krem pishloqqa shakar kukuni, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring
    • Pechenye ustini krem, keyin esa meva bilan bezang.
    • Shu ketma-ketlikni 5—6 marta takrorlang.
    Qulupnayga rayhon qo‘shib tayyorlanadigan muzqaymoq

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • rayhon — 600 g;
    • sut — 400 ml;
    • qaymoq — 200 ml;
    • shakar kukuni — 200 g;
    • tuxum sarig‘i — 7 dona;
    • qulupnay — 500 g;
    • yalpiz.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Tuxum sarig‘iga shakar, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring.
    • Aralashmani 75—80 daraja issiq idish ustiga qo‘yib aralashtiring.
    • Maydalangan rayhonni blenderda pyure holiga keltiring.
    • Tuxumli aralashmaga rayhon qo‘shib aralashtiring.
    • Maydalangan qulupnayga suv qo‘shib qaynatib oling, yalpiz qo‘shib, qaynatishda davom eting.
    • Hamma mahsulotlarni qo‘shib aralashtiring.
    • Ustini mevalar bilan bezang.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?
    • Mikroto‘lqinli pechda kapuchino tayyorlash va barchaga qo‘l keladigan boshqa 10 tavsiya

    23.05.2021, 11:47   Izoh (0)   18035
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Uy sharoitida tabiiy kola tayyorlaymiz

    21.05.2021, 13:58

    Chizkeyk, trayfl va tort: Qotib qolgan pechenyedan nima tayyorlasa bo‘ladi?

    20.05.2021, 19:57

    Barcha birdek sevib iste’mol qiladigan yong‘oqli pahlava tayyorlaymiz

    18.05.2021, 17:47

    Kartoshka va sous qo‘shib tayyorlanadigan qovurilgan mol go‘shti

    18.05.2021, 12:58

    Pishloq qo‘shib koreyscha korn-dogi pishirib ko‘ring

    17.05.2021, 17:22

    Xuddi bolalikdagidek: Yumshoqqina mazali pryanik tayyorlaymiz

    16.05.2021, 09:53
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    “Omad mavsumi” UZCARD bilan: uch bosqich, uchta sayohat va bosh sovrin — elektromobil 


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi

     

    Tavsiya etamiz

    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02

    “Stalinning barmog‘i” — Zangezur yo‘lagi Ozarbayjon uchun qanchalik muhim?

    14 avgust, 14:19

    Toshkentda issiqlik ta’minoti va issiq suv tariflari yana oshirilishi mumkin

    13 avgust, 09:46
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Ilon Maskning foto va video yaratish uchun mo‘ljallangan neyron tarmog‘i bepul bo‘ldi

    Dunyo | 15 avgust, 23:40

    Ota-onalarga OTM kontraktini to‘lashda beriladigan soliq imtiyozida endi yosh farq qilmaydi

    O‘zbekiston | 15 avgust, 23:35

    Tramp Lukashenko bilan 1300 nafar mahbusni ozod qilishni muhokama qildi

    Dunyo | 15 avgust, 23:20

    Qoraqalpog‘istonni rivojlantirish uchun 200 mln dollargacha xorijiy mablag‘ jalb etiladi

    O‘zbekiston | 15 avgust, 23:07

    Xitoy BMTning Eronga nisbatan zudlik bilan sanksiyalar kiritishiga qarshi chiqdi

    Dunyo | 15 avgust, 22:51

    O‘zbekiston va Qozog‘iston o‘rtasida aviaqatnovlar soni ko‘payadi

    O‘zbekiston | 15 avgust, 22:35

    “Rossiya Ukraina bilan o‘t ochishni to‘xtatishga rozi bo‘lish imkoniyatiga ega bo‘ldi” — Germaniya kansleri

    Dunyo | 15 avgust, 22:18
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.