Ushbu yegulik issiq va sovuq holida ham birdek mazali bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka – 450 gramm;
- sariyog‘ – 1-2 osh qoshiq;
- qo‘ziqorin – 300 gramm;
- piyoz – 2 ta;
- o‘simlik moyi – 4 osh qoshiq;
- lavash – 1 dona;
- tuxum – 1-2 dona;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Kartoshka qaynatib olinadi va pyure qilish uchun sariyog‘ qo‘shiladi.
- Qo‘ziqorin kichik bo‘laklarga bo‘linadi va piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Qozonga o‘simlik yog‘i quyilib, piyoz qovuriladi. Ustidan qo‘ziqorin solinib, 5-6 daqiqa pishiriladi. So‘ngra tuz va ziravorlar hamda kartoshka pyuresi qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi va sovutishga qo‘yiladi.
- Lavash xamiri teng ikki bo‘lakka bo‘linadi. Yuzasiga yog‘ surtib, qo‘ziqorinli “nachinka” solinadi va xamir rulet shaklida aylantiriladi. So‘ngra ikkinchi xamir ham shu tarzda o‘raladi.
- Lavashli o‘rama rulet shaklida kesib olinadi. Tuxum chaqilib, tuz bilan aralashtiriladi.
- Tovada o‘simlik yog‘i qizdirilib, ruletlar tuxumga botirib olinadi va ikki tomoni qizargunga qadar qovurib olinadi.
Izoh (0)