Garchi ushbu taomni tayyorlash uchun biroz ko‘proq vaqt ketsa-da, go‘sht o‘ta yumshoq va mazali bo‘lib pishadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Mol go‘shti qovurg‘asi − 1350 gramm;
- Quritilgan sarimsoq va piyoz kukuni − 1 osh qoshiq;
- Chili kukuni − 1 choy qoshiq;
- Jigarrang shakar − 1-2 osh qoshiq;
- Garmdori kukuni − 1 choy qoshiq;
- Zaytun yog‘i− 2-4 osh qoshiq;
- Barbekyu sousi − 3-4 osh qoshiq;
- Tuz va ko‘katlar.
- Qovurg‘alar yaxshilab yuviladi va qog‘oz sochiq yordamida quritiladi.
- Tuz va barcha kukunli ziravorlar aralashtiriladi.
- Avval qovurg‘a yog‘lanadi, so‘ngra ustidan ziravorlar aralashmasi sepiladi. Ularni barcha qovurg‘alarga teng taqsimlash zarur.
- Qovurg‘alar 1-2 soat davomida muzlatkichga qo‘yiladi.
- Maxsus qolipga qovurg‘alar joylashtirilib, usti folga bilan yopiladi. Chet qismlari ham yopilishi kerak.
- Taxminan 3-4 soat davomida 120 daraja pechda pishiriladi.
- Qovurg‘alar ustidagi folga olinib, sous quyiladi. Yana 7-10 daqiqaga pechga qo‘yiladi.
- Taom tayyor bo‘lgach ko‘kat va limon bo‘laklari bilan bezak beriladi.
Mavzuga doir:
- Yangi yil dasturxoni uchun xushta’m taom: Qo‘y oyog‘ini asal bilan pechda pishiramiz
- Qo‘y qovurg‘asidan tayyorlanadigan 2 xil mazali taom retsepti
- Til go‘shtidan tushyonka tayyorlab ko‘ring
- Mol go‘shti va sabzavotlardan xushta’m taom tayyorlaymiz
- Tovuq go‘shti va quritilgan mevalar yordamida mazali taom tayyorlaymiz
Izoh (0)