“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
18:30, 05.12.2020 18949

Qo‘y qovurg‘asidan tayyorlanadigan 2 xil mazali taom retsepti

Mazkur tansiq taomlar bayram dasturxoni va alohida kunlar uchun ayni muddao.

Foto: Woman’s day

Kerakli mahsulotlar:

  • qo‘y qovurg‘asi — 500 gr;
  • ko‘katlar, kinza va petrushka;
  • sarimsoq piyoz;
  • anor sharbati — 50 ml;
  • tuz va murch.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Ishni go‘shtni marinadlashdan boshlang.
  • Sarimsoqni tozalang, ko‘katlarni maydalang.
  • Anor sharbatiga tuz va murch qo‘shing.
  • Qovurg‘alarni ikkiga bo‘ling va aralashmaga botiring.
  • Marinadlangan go‘shtni 2—3 soatga muzlatkichga qo‘ying.
  • Pech ichida 180 daraja haroratda pishirib oling.

Qo‘y go‘shti qovurg‘asini dimlab pishiramiz

Foto: Woman’s day

Kerakli mahsulotlar:

  • qo‘y go‘shti qovurg‘asi — 500 gr;
  • loviya — 200 gr;
  • yashil yasmiq — 200 gr;
  • piyoz — 2 dona;
  • sariyog‘ — 70 gr;
  • ko‘katlar;
  • tuz va murch.

Tayyorlanish jarayoni:

  •  Loviyani 4—5 soatga iliq suvda ivitib oling.
  •  Qovurg‘alarni bo‘laklarga bo‘lib oling.
  •  Piyozni mayda qilib to‘g‘rang.
  •  Sariyog‘ solingan tovada 3—4 daqiqa davomida piyoz qovurib oling.
  •  Qovurg‘ani tovaga soling, ustini qoplagunicha suv soling, tuz seping.
  • 40 daqiqa davomida past olovda dimlab pishiring.
  •  Tovaga yasmiq, loviya va ko‘katlarni soling va yana 20 daqiqa pishiring.

Yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ