Dasturxoningizni o‘ziga xos va mazali taom bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- Piyoz — 1-2 dona;
- Sarimsoq piyoz;
- Sariyog‘ — 3 osh qoshiq;
- Un — 3 qoshiq;
- Tovuq bulyoni — 750 ml;
- Sut — 500 ml;
- Brokkoli — 350 gr;
- Guruch — 150 gr;
- Pishloq — 100 gr;
- Tuz;
- Murch.
- Piyoz va sarimsoqni maydalab to‘g‘rang.
- Qizigan tovaga sariyog‘ solib, piyozni qovurib oling.
- Sarimsoqni qo‘shing va 1 daqiqa qovuring.
- Un solib yaxshilab aralashtiring, bulyon quying.
- Sut, tuz va murch soling, 1-2 daqiqa qaynaganidan keyin olovni o‘chiring.
- Tovuqni o‘rtacha kattalikda to‘g‘rang, brokkolini esa o‘rtasidan bo‘ling.
- Aralashmaga guruch qo‘shing, pechda pishiradigan idishga soling va ustidan sous quying.
- Ustidan zarli qog‘oz yopib, 50 daqiqaga 190 daraja qizigan pechga qo‘ying.
- Vaqt o‘tganidan keyin zarli qog‘ozni ochib qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va yana 15 daqiqaga pechga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)