Pitssani bir necha usulda tayyorlash mumkin. Bu safar ham noodatiy retsept bo‘yicha navbatdagi mazali mini-pitssa pishirib ko‘rishni tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- Qatlamali yoki pitssa xamiri – 150 gramm;
- Pomidor sousi – 90 gramm;
- Pishloq – 150 gramm;
- Kolbasa – 250 gramm;
- O‘simlik yog‘i.
- Xamir to‘rtburchak shaklda yoyilib, sous surtiladi va ustidan qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi.
- Xamir kolbasa aylanasi kengligidagi tasma shaklida kesib olinadi.
- Har bir xamir tasmasiga kolbasa bo‘laklari joylashtirilib, rulet shaklida o‘raladi. Bir tarafi barmoq uchida biroz chimdib qo‘yiladi.
- Muffin shirinligi uchun mo‘ljallangan qolip yog‘lanib, xamirning yaproqdek ko‘rinishga ega kolbasali qismi yuqoriga qaratib joylashtiriladi.
- Pechda 180 darajada 15-20 daqiqa davomida pishirib olinadi.
- Mini-pitssalarni mayonez va ketchup bilan iste’mol qilish mumkin.
Mavzuga doir:
- Qatlamali xamirdan tezpishar go‘shtli pitssa-pirog tayyorlab ko‘ring
- Uyda tayyorlagan pitssangiz haqiqiy italyancha bo‘lishi uchun 5 tavsiya
- Xamiri yumshoq mini pitssa tayyorlab ko‘ring (video)
- Pirog, pitssa, omlet. Qotgan nondan qanday taomlar tayyorlash mumkin?
- Tezpishar qovoqchali pitssa retsepti
Izoh (0)