Tovuq go‘shtiga pishloq va mayonez qo‘shilganda yanada mazali tuyiladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- piyoz — 1 dona;
- tovuq filesi — 2 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- sabzi — 1 dona;
- pomidor — 2 dona;
- pishloq pishloq — 150 gr;
- ta’bga ko‘ra mayonez;
- ta’bga ko‘ra o‘simlik yog‘i;
- ta’bga ko‘ra tuz, murch;
- ko‘katlar.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga qirg‘ichdan o‘tkazilgan sabzi va yarim dumaloq to‘g‘ralgan piyozni solib qovuring.
- Bulg‘ori qalampiri va pomidorni somoncha shaklida to‘g‘rang.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Fileni ikki yirik bo‘lakka bo‘ling, bolg‘acha bilan urib, yupqa holatga keltiring.
- Tuz seping va unga bulg‘ang.
- O‘simlik yog‘iga solib qovurib oling.
- Qovurilgan tovuqni pechga mo‘ljallangan idishga solib, ustiga piyoz va sabzini tering, ustidan bulg‘ori qalampiri, pomidor soling, mayonez surting va ustiga pishloq seping.
- 50 ml bulyon qo‘shib, 200 daraja qizigan pechga 20 daqiqaga qo‘ying.
- Garnir sifatida sabzavotlardan foydalanish tavsiya qilinadi.
- Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)