Baqlajon ustiga “nachinka” solib pishiriladigan mazkur taomga aslida zaytun yog‘i qo‘shilishi kerak. Lekin siz o‘simlik yog‘idan ham foydalanishingiz mumkin. Taomning xushbo‘y hidi dimog‘ingizda, mazasi og‘zingizda qolishiga shubha yo‘q.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:- Baqlajon — 3 dona
- Piyoz — 200 gr
- Pomidor — 300 gr
- Petrushka ta’bga ko‘ra
- Sarimsoq piyoz — 20 gr
- Quritilgan yalpiz — 1 choy qoshiq
- O‘simlik yog‘i — 60 ml
- Limon — 1 dona
- Shakar — 2 choy qoshiq
- Tuz, murch ta’bga ko‘ra
- Baqlajonni uzunasiga o‘rtasidan bo‘ling.
- Bo‘lak baqlajonni pichoq yordamida oralatib tilib chiqing, tuz seping va 15 daqiqaga qoldiring.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada baqlajonni tillarang tusga kirgunicha qovurib oling.
- Yarim dumaloq shaklda to‘g‘ralgan piyoz, sarimsoq, o‘simlik yog‘i, quritilgan yalpiz hamda pomidor va petrushka qo‘shib aralashtiring.
- Baqlajon ustiga “nachinkani” soling.
- Suvga limon, yog‘ va shakar qo‘shib aralashtiring.
- Tovaga “nachinka” solingan baqlajonlarni terib, ustidan limonli aralashmani quying va qopqoqni yopib 40-50 daqiqa dimlang.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)