Lavashning qovurilib kisir-kisir pishgan xamiri va ichidagi sarimsoq qo‘shib tayyorlangan “nachinka” ta’mi og‘zingizda qolishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Kartoshka — 500 gr
- Pishloq — 100 gr
- Ko‘katlar ta’bga ko‘ra
- Sarimsoq piyoz — 1 dona
- Lavash xamiri — 200 gr
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘i
- Kartoshkadan pyure tayyorlab oling.
- Pyurega qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, shivit qo‘shing.
- Maydalangan sarimsoq, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
- Lavash xamirini 17x10 o‘lchamda, to‘g‘ri to‘rtburchak shaklda kesib oling.
- “Nachinka”ni xamir ichiga uzunasiga solib naycha shaklida o‘rang.
- Qizigan o‘simlik yog‘iga solib, qizg‘ish tusga kirgunicha qovuring.
- Tayyor taomni sous bilan dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)