Ro‘za vaqtida yengil va foydali taomlar ayni muddao. Nima pishirsam ekan, deb boshi qotgan ayol-qizlarga oson tayyorlanadigan “zapekanka” retseptini havola qilamiz.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- sut/qaymoq — 100 ml;
- pomidor — 3 dona;
- baqlajon — 2 dona;
- tuxum — 1 yoki 2 dona;
- pishloq;
- qovoqcha;
- ta’bga ko‘ra ziravorlar.
- Qovoqcha va baqlajonni artib, dumaloq qilib kesing va o‘simlik yog‘iga solib qovuring.
- Pomidorni ham dumaloq qilib to‘g‘rang.
- Idishni yog‘lang va sabzavotlarni terib chiqing. Sabzavot ustiga murch, tuz, rayhon va ziravorlarning quritilgan kukunini qo‘shing.
- Sutga tuxum chaqing, pishloqni qirg‘ichdan chiqarib qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.
- Aralashmani sabzavot ustiga quying va 25 daqiqaga qizigan pechga qo‘ying.
Izoh (0)