Turk oshxonasining tuxum va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan bu taomi har kuni o‘xshash yegulik tayyorlashdan charchaganlar uchun ayni muddao.

Foto: Milliyet

Pide tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Tuxum
  • Smetana — 2 osh qoshiq
  • O‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq
  • Iliq suv — 250 ml
  • Xamirturush — 11 gr
  • Un — 500 gr
  • Shakar — 3 choy qoshiq
  • Pishloq — 100 gr
  • Tomat pastasi — 2 osh qoshiq
  • Tuz — ta’bga ko‘ra
  • Pide ustiga tuxumdan tashqari, qiyma, tovuq, kolbasa qo‘shish mumkin.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Ikkita tuxumni chaqib, smetana va o‘simlik yog‘i bilan aralashtiring.
  • Aralashmaga iliq suv, xamirturush, 3 choy qoshiq shakar va ta’bga ko‘ra tuz, 500 gr un qo‘shib xamir qoring.
  • Idishga xamir yopishib qolmasligi uchun yog‘​ surting va xamirni 30-40 daqiqa tindirgani iliq joyga qo‘ying.

Foto: Yemek

Xamirdan ikkita yaxlit yoki kichikroq o‘n ikkita pide chiqarish mumkin.

  • Xamirni 12 bo‘lakka bo‘lib, bo‘laklarni jo‘va yordamida yoying.
  • Bo‘laklarni qo‘lingiz bilan suratdagi singari qayiqcha shakliga keltiring.
  • Xamirga tomat pastasini surting.
  • Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring va xamir ustiga soling.
  • Har bir pide ustiga bittadan tuxum chaqing.
  • Pidelarni listga terib, qizigan pechda 200 daraja issiqlikda pishiring.

Yoqimli ishtaha!