Gruzinchadan “oila” deb tarjima qilinadigan ushbu taom darhaqiqat barcha oila a’zolari uchun ayni muddao.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- mol go‘shti — 900 gr;
- kartoshka — 800 gr;
- piyoz — 300 gr;
- qizil, achchiq bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- anor — 50 gr;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- ta’bga ko‘ra murch;
- sariyog‘ — 50 gr;
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq.
- Go‘shtni, taxminan, 4 sm qalinlikda to‘g‘rang.
- Tovani qizdirib, o‘simlik yog‘i soling va to‘g‘ralgan go‘shtni baland olovda tillarang bo‘lgunicha qovuring.
- Keyin olovni pasaytirib, suv soling va dimlab qo‘ying.
- Kartoshkani yirik qilib to‘g‘rang.
- Kartoshkani alohida tovada sariyog‘ga solib qovuring.
- Qolgan sabzavotlarni ham to‘g‘rang.
- Go‘shtni kartoshkaga aralashtiring, qolgan sabzavot, ko‘kat va zirvorlarni soling.
- Oxirida kinza soling va 5 daqiqaga dimlab qo‘ying.
Izoh (0)