Ushbu salatni nafaqat bayram kunlari, balki tushlik va kechki ovqatga iste’mol qilsangiz ham bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 3 dona;
- sabzi — 1-2 dona;
- tuxum — 4 dona;
- pishloq — 120 g;
- dudlangan tovuq oyoqchalari — 2 dona;
- qizil bulg‘ori qalampiri;
- petrushka;
- mayonez;
- zaytun — 3-4 dona.
- Qaynatilgan kartoshka, tuxum va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Tovuq va bulg‘ori qalampirini uncha katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘ling.
- Sabzidan 12 ta dumaloq shakl va soat strelkasini kesib oling.
- Ko‘katlarni maydalang.
- Maxsus idishga kartoshka, bulg‘ori qalampiri, tovuq, ko‘katlar va tuxumni ustma-ust qilib terib chiqing.
- Har bir qavatdan avval va keyin mayonez surtishni unutmang.
- Sabzi bo‘laklarini soat ko‘rinishida terib chiqing.
- O‘rtasiga zaytun qo‘ying.
- Sabzi ustiga raqamlar chizish uchun mayonezdan foydalaning.
- Ko‘katlar bilan bezab 1-2 soatga sovitkichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Kolbasa, sabzi va makkajo‘xori qo‘shib tayyorlanadigan mazali salat retsepti
- Mol go‘shti va sabzavotlardan tayyorlanib, anor donachalari bilan bezatiladigan to‘yimli salat
- Lavlagiga tuzlangan bodring qo‘shib tayyorlanadigan to‘yimli salat
- Tovuqli, baliqli va parhezbop: Olivye salatining yangi retseptlari
- Til go‘shtidan tayyorlanadigan qo‘ziqorinli salat
Izoh (0)