Bayram dasturxoni uchun mazali bo‘lishi bilan birga ajoyib ko‘rinishga ega pishloq va kolbasadan kulba gazagini tayyorlaymiz.
Kerakli mahsulotlar:
- qaymoq-pishloq – 230-250 gramm;
- smetana – 80 gramm;
- qattiq pishloq – 230-250 gramm;
- krakerlar – 2 qadoq;
- dudlangan kolbasa va tayoqchalar, sarimsoq kukuni, tuz va ziravorlar.
- Qaymoqli pishloq, smetana, sarimsoq kukuni, tuz va ziravorlar mikser qilinadi.
- Ustidan qattiq pishloq qirg‘ichdan o‘tkazib solinadi.
- Tayyor bo‘lgan aralashma muzlatkichga 1 soatga qo‘yiladi.
- Massaning usti bir tekisda bo‘lishi uchun krakerlar terib chiqiladi.
- Kulbaning deraza eshigi uchun joy qoldiriladi.
- Massaning tepa qismiga tom shaklida kolbasa teriladi. Pastki qismi esa dudlangan tayoqcha bilan o‘raladi.
- Deraza va eshik qismiga pishloq bilan bezak beriladi.
- Dasturxonga tortish uchun muzlatkichda 30-60 daqiqaga qoldiriladi.
Mavzuga doir:
- Yangi yil archasi ko‘rinishidagi bayramona salat
- Tovuq go‘shti va kolbasaga tuzlangan bodring qo‘shib pishiriladigan noodatiy sho‘rva
- Mol go‘shti va sabzavotlardan tayyorlanib, anor donachalari bilan bezatiladigan to‘yimli salat
- Dudlangan tovuqdan ko‘rinishi ananasni esga soluvchi salat tayyorlaymiz
Izoh (0)