Ushbu shirinlik nafaqat ta’mi, balki foydali ekani bilan ham o‘ziga xosdir.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘— 85 g;
- shakar — 110 g;
- tuxum — 170 g;
- un — 200 g;
- razrixlitel — 1 g;
- muskat yong‘og‘i — 1 g;
- dolchin — 1 g;
- tuz — 1 g;
- asal — 25 g;
- qovoq pyuresi — 150 g;
- olma pyuresi — 60 g;
- apelsin sharbati — 20 ml;
- yong‘oq — 60 g;
- qovoq urug‘i — 10 g.
- qaymoq — 300 ml;
- karamelli shokolad — 100 g;
- asal — 6 g;
- tuz.
- Sariyog‘ga shakar keyin esa tuxum qo‘shib mikserda aralashtiring.
- Un, razrixlitel, tuz va maydalangan apelsin po‘stini qo‘shing.
- Asal, pyureli aralashma va sharbat, shuningdek, maydalangan yong‘oq qo‘shib aralashtiring.
- Keks pishirishga mo‘ljallangan maxsus idishga yog‘ surtib, un seping.
- 175 daraja qizigan olovda 35-45 daqiqa davomida pishirib oling.
- Qaymoqqa asal qizdirib oling.
- Shokolad qo‘shib blenderda aralashtiring.
- 6 soatga sovitkichga qo‘ying.
- Tayyor bo‘lganidan keyin xamir ustidan quying.
- Xohishga qarab istalgan meva bilan bezasangiz bo‘ladi.
Izoh (0)