• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12965.34
    • RUB161.34
    • EUR14525.07
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +28°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Ozarbayjon oshxonasining barchaga birdek yoqadigan 4 taomi retsepti

    Bir-biridan mazali yegulik va taomlar retseptini e’tiboringizga havola etishda davom etamiz.

    Qo‘y go‘shtidan anor qo‘shib tayyorlanadigan palov

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    Kerakli mahsulotlar:
    • basmati guruchi — 300 g;
    • qo‘y go‘shti — 500 g;
    • kashtan — 250 g;
    • piyoz — 120 g;
    • un — 200 g;
    • smetana — 50 g;
    • anor donachalari — 150 g;
    • za’faron — 150 g;
    • eritilgan sariyog‘ — 150 g;
    • o‘simlik yog‘i — 60 ml;
    • tuz, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Guruchni tuz solingan suvda pishirib oling.
    • Kashtanlarni tozalab oling.
    • Kubik shaklida to‘g‘ralgan qo‘y go‘shtini suvda pishirib oling.
    • Piyozni sariyog‘ va o‘simlik yog‘i solingan tovada qovurib oling.
    • Go‘sht qo‘shib, 20-25 daqiqa qovuring.
    • Tuz va murch qo‘shing, kashtan solib aralashtiring.
    • Anor donachalarini qo‘shing.
    • Tuxumga un, smetana, tuz va suv solib xamir qoring, 15 daqiqa tindiring.
    • Alohida idishga 1 gramm za’faron solib, ustiga 200 ml iliq suv soling.
    • Sariyog‘ surtilgan qozonga yupqa qilib yoyilgan xamirni soling.
    • Ustiga guruchni soling.
    • Eritilgan sariyog‘ va 2 osh qoshiq za’faronli aralashma soling.
    • Ustini yopib, 40 daqiqa pishirib oling.

    Bug‘lama

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    Kerakli mahsulotlar:
    • qo‘y go‘shti — 300 g;
    • bulg‘or qalampiri — 300 g;
    • petrushka;
    • pomidor — 100 g;
    • sarimsoq piyoz — 6 g;
    • piyoz — 1 dona;
    • kurkuma, tuz, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Yirikroq shaklda to‘g‘ralgan piyoz solingan idish ustiga qo‘y go‘shti soling.
    • Ustidan yirik-yirik qilib to‘g‘ralgan bulg‘or qalampirini soling.
    • O‘rtasidan bo‘lingan pomidorlarni qo‘shing.
    • Tuz va ziravorlarni seping.
    • Sarimsoq va petrushka soling.
    • Biroz suv solib, qopqog‘ini yoping, 3 soat davomida past olovda pishiring.
    • Birinchi sabzavotlarini, keyin bulyonini ustidan quyib suzing.

    Guruch va yasmiqdan tayyorlanadigan ozarbayjoncha do‘lmalar

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    Kerakli mahsulotlar:
    • basmati guruchi — 80 g;
    • oddiy guruch — 50 g;
    • yasmiq — 120 g;
    • bulg‘or qalampiri — 2 dona;
    • piyoz — 1 dona;
    • pomidor — 2 dona;
    • o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
    • sarimsoq piyoz — 1 dona;
    • tuz, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Mayda to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘ida pomidor bilan qo‘shib tayyorlab oling.
    • Ikki guruchga yasmiq, maydalangan ko‘katlar, sarimsoq, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
    • Bulg‘or qalampirining ichiga soling va 180 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishirib oling.

    Ozarbayjoncha shirinlik

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • tuxum — 200 g;
    • shakar — 400 g;
    • jo‘xori uni — 5 g;
    • qaymoq — 600 g;
    • anor sharbati — 20 ml;
    • marmelad.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Marmeladga anor sharbati qo‘shib aralashtiring.
    • Muzlatkichga qo‘ying.
    • Beze uchun tuxum oqiga shakar qo‘shib aralashtiring, aralashmali idishni issiq suv bug‘iga tutib aralashtirishda davom eting.
    • Mikserda aralashtiring, jo‘xori kraxmali qo‘shing.
    • Qandolat qopchasiga aralashmani soling.
    • Aralashmani qopchadan siqib chiqaring.
    • 80 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
    • Krem uchun qaymoqni 7 daqiqa davomida mikserda aralashtiring, anor sharbati qo‘shib, aralashtirishda davom eting.
    • Anorli marmeladni kubik shaklida kesib chiqing.
    • Beze ustiga krem soling va shu ketma-ketlikni yana bir bor takrorlang.
    • Ustidan marmelad bilan bezang.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Okroshkali-smuzi, tarvuzdan muzqaymoq va TikTok’da mashhurlikka erishgan 5 xil retsept
    • Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 3 xil muzqaymoq retsepti
    • Besh daqiqa sarflab uy sharoitida tabiiy muzqaymoq — sorbet tayyorlab ko‘ring
    • Qulupnaydan tayyorlanadigan bir-biridan mazali shirinliklar retsepti
    • Atigi uch mahsulotdan eskimo muzqaymog‘ini tayyorlab ko‘ring

    29.06.2021, 17:41   Izoh (0)   12058
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Faqatgina bananning o‘zidan tayyorlanadigan mazali muzqaymoq retsepti

    28.06.2021, 14:40

    Pryanik va banandan noodatiy tort retsepti

    27.06.2021, 11:54

    Gilos qo‘shib shokoladli smuzi tayyorlaymiz

    26.06.2021, 13:55

    Okroshkali-smuzi, tarvuzdan muzqaymoq va TikTok’da mashhurlikka erishgan 5 xil retsept

    25.06.2021, 12:58

    Yoz jaziramasida pechda bir zumda tayyorlash mumkin bo‘lgan 5 yegulik

    23.06.2021, 12:46

    Besh daqiqada tayyor bo‘ladigan pishloqli xachapuri

    21.06.2021, 12:57
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    M-Clinic’da UZD bo‘yicha yetakchi mutaxassislar ishtirokida birinchi telemeditsina maslahati o‘tkazildi 


    Biznesni rivojlantirish banki Londonda kelishuvlarga erishdi


    TENET: Sodiq Azimov ko‘chasidagi Stellar Residence premium rezidensiyalari galereyasi


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan


    Digital Uzbekistan Toshkentda 28-may kuni o'z ishini boshlaydi! Bozorni o‘zgartirib yuboruvchi PLAS-Forum 


    Central Asian University ta’lim va tibbiyot yangi ekotizimiga 350 million dollarlik sarmoya kiritmoqda


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    AQSH hukumati muhojirlar haqida realiti-shou suratga olmoqchi

    Dunyo | 16 may, 23:55

    “Daryo” dayjesti: 16-mayning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 16 may, 23:40

    Madura bo‘g‘ozi tubidan qadimgi hayot izlari topildi

    Dunyo | 16 may, 23:30

    Toshkentdagi go‘zallik salonida ayolning yuzi 80 foiz kuydirib qo‘yildi

    O‘zbekiston | 16 may, 23:16

    Superliga. “Surxon” o‘z maydonida “So‘g‘diyona”ni mag‘lub etdi

    Sport | 16 may, 23:06

    Dunyoning eng badavlat insonlarning rafiqalari qanday ko'rinishda?

    Layfstayl | 16 may, 23:05

    Fransiyada 200 dan ortiq fermer cheklovlarni bekor qilish uchun namoyishga chiqdi

    Dunyo | 16 may, 22:55
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.