• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12603.52
    • RUB160.94
    • EUR14676.8
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +28°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Yoz jaziramasida pechda bir zumda tayyorlash mumkin bo‘lgan 5 yegulik

    Bir-biridan mazali, shu bilan birga tayyorlash ko‘p vaqt talab qilmaydigan yeguliklar retseptini e’tiboringizga havola qilamiz.

    Bulochkali tuxum

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • bulochka — 2 dona;
    • go‘sht — 2 stakan;
    • qattiq pishloq;
    • marinadlangan bodring — 1 dona;
    • tuxum — 2 dona;
    • tuz, murch, ziravor va ko‘katlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • O‘rtasidan bo‘lingan bulochkani ichini o‘yib oling.
    • Ichiga pishirilgan go‘sht va bodring soling.
    • Ustidan tuxum chaqing.
    • Tuz va ziravorlar seping.
    • Qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq sepib ustini bulochkaning ikkinchi qismi bilan yoping.
    • Folga qog‘ozga o‘rab, 180 daraja qizigan pechda 20 daqiqa davomida pishirib oling.
    Chuchvaradan tez tayyor bo‘ladigan zapekanka

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • muzlatilgan chuchvaralar — 800 g;
    • piyoz — 2 dona;
    • qattiq pishloq — 100 g;
    • tuxum — 4 dona;
    • mayonez yoki smetana — 250 g;
    • tuz, murch, ko‘katlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • “Kubik” shaklida to‘g‘ralgan piyozni o‘simlik yog‘i solingan tovada qovurib oling.
    • Sariyog‘ surtilgan maxsus qolipni 200 daraja qizigan pechga qo‘yib qizdiring.
    • Chuchvaralarni solib ustidan tuz va murch seping.
    • Ustidan piyozni soling.
    • Mayonezga qo‘shib aralashtirilgan tuxum soling.
    • Qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq solib 40 daqiqa davomida pishirib oling.
    • Ko‘katlar bilan bezang.
    Pechda pishiriladigan sousli sharchalar

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • karam — 300 g;
    • guruch — 0,5 stakan;
    • qiyma — 500 g;
    • piyoz — 1 dona;
    • tuxum — 1 dona;
    • o‘simlik yog‘i — 1-2 osh qoshiq;
    • tuz, murch, ziravorlar;
    • tomat pastasi — 100 g;
    • smetana — 100 g.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Tayyor qiymaga maydalangan piyoz, karam, tuz, murch, ziravorlar, tuxum va guruch qo‘shing.
    • Yaxashilab aralashtirib sharchalar holatiga keltiring.
    • Smetanaga tomat pastasi va tuz qo‘shib aralashtiring.
    • Sousga burkab olingan sharchalarni 180 daraja qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib oling.
    Sabzavot qo‘shib pishiriladigan baliq

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • baliq filesi — 600 g;
    • limon — 1 dona;
    • pomidor — 2 dona;
    • piyoz — 1 dona;
    • sabzi — 1 dona;
    • qattiq pishloq — 50 g;
    • sariyog‘ — 30 g;
    • o‘simlik yog‘i — 1-2 osh qoshiq;
    • tuz, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Baliq filesiga tuz, murch sepib, limon sharbatiga marinadlab 10 daqiqaga qoldiring.
    • Sariyog‘ surtilgan folga qog‘ozlariga soling.
    • Ustiga pomidor va sabzi bilan qo‘shib qovurilgan piyoz soling.
    • Ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va folgani o‘rab 35-40 daqiqa davomida pechda pishirib oling.
    Lavashdan shtrudel

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Foto: “Domashniy Ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • lavash xamiri — 1 dona;
    • olma — 1 dona;
    • limon — 1 dona;
    • tuxum — 1 dona;
    • sariyog‘ — 50 g;
    • shakar — 1 osh qoshiq;
    • maydalangan non talqoni — 0,5 qoshiq;
    • vanilin.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • Bo‘laklarga bo‘lingan olma ustidan limon sharbati quying.
    • Mevaning yarmini sariyog‘da qovuring, vanilin va shakar seping.
    • 15 daqiqa yumshagunicha dimlang.
    • Ustidan talqon soling.
    • Sariyog‘ surtilgan lavash xamirining yarmiga nachinka soling.
    • Rulet shaklida o‘rang.
    • Ustiga tuxumning oqini surtib, shakar va dolchin seping.
    • 180 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishirib oling.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
    • Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
    • Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
    • Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
    • Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
    • Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
    • Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
    • Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept

    23.06.2021, 12:46   Izoh (0)   17252
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Besh daqiqada tayyor bo‘ladigan pishloqli xachapuri

    21.06.2021, 12:57

    Pomidor va pishloqli zapekanka retsepti

    20.06.2021, 18:53

    Bodring va limon qo‘shib tayyorlanadigan tetiklashtiruvchi ichimlik

    20.06.2021, 13:49

    Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 3 xil muzqaymoq retsepti

    18.06.2021, 13:45

    Dudlangan kolbasa va jo‘xoridan tayyorlanadigan yengil salat retsepti

    17.06.2021, 15:46

    Antiqa chizburger sho‘rva retsepti

    17.06.2021, 12:55
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 


    Mikrokreditbankda omonat karta joriy qilindi


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    President Tech Award tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli uzaytirildi 


    Katta o‘zgarishlar kichik qadamlar bilan boshlanadi


    “Tadbirkorlikni rivojlantirish kompaniyasi” ISO 9001 va ISO 37001 xalqaro sertifikatlarini qo‘lga kiritdi 


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    “InfinBANK” AJ Toshkentda yangi Bank xizmatlari markazini ochdi  


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    GETWORK — Yevropada ishlash orzusini amalga oshiradigan ishonchli agentlik


    Qulay shartlar bilan yangi ipoteka mahsuloti va xonadon yutib olish imkoniyati

     

    Tavsiya etamiz

    KGB soxtalashtirgan jinoyat – SSSR parchalanishi arafasida o‘lim jazosi berilgan qariya kim edi?

    21 iyul, 21:06

    Titanlar to‘qnashuvi: g‘arb burguti kuchlimi yoxud sharq ajdari?

    21 iyul, 19:50

    Favvorada cho‘milayotgan, muzqaymoqqa navbatda turgan odamlar, maysada uxlayotgan it-mushuklar — Toshkentda chilla

    21 iyul, 14:05

    Kobulda transafg‘on temiryo‘li bo‘yicha uch tomonlama bitim imzolandi

    18 iyul, 09:12
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonning qator hududlarida issiqlik va gidroelektr stansiyalari ishga tushiriladi

    O‘zbekiston | 22 iyul, 00:13

    Indoneziya prezidentining mushugi shaxsiy qo‘riqchiga ega bo‘ldi

    Dunyo | 22 iyul, 00:00

    O‘zbekistonda gaz va benzin ishlab chiqarish hajmi kamaydi

    O‘zbekiston | 21 iyul, 23:44

    Isroil 25 davlatning G‘azoda o‘t ochishni to‘xtatish haqidagi chaqirig‘ini rad etdi

    Dunyo | 21 iyul, 23:16

    Qirg‘izistonda SIM kartalarni uchinchi shaxsga berish va sotishni taqiqlovchi qonun qabul qilindi

    Dunyo | 21 iyul, 22:56

    O‘zbekistonda “oltmishvoy” va “yetmishvoy”lar tug‘ilishi sezilarli kamaydi

    O‘zbekiston | 21 iyul, 22:35
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.