Bir-biridan mazali, o‘ziga xos taom va yeguliklar retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Tarvuzdan muzqaymoq
Kerakli mahsulotlar:
- tarvuz – 300 g;
- qaymoq – 150 g;
- quyultirilgan sut – 100 g;
Blenderda maydalangan tarvuzga qaymoq va quyultirilgan sut qo‘shib aralashtiring.
Stakanlarga solib muzlatkichga qo‘ying.
Rikottali qovoqchalar
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha – 2 dona;
- rikotta – 150 g;
- pishloq – 150 g;
- olma – 1 dona;
- tomat sousi – 250 g;
- ko‘katlar;
- sarimsoq piyoz;
- tuz.
- 4-5 mm qalinlikda kesilgan qovoqchalarga tuz sepib, ustidan yog‘ quying.
- 200 daraja qizigan pechda 20 daqiqa davomida pishirib oling.
- Maydalangan ko‘katlarga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tuxum va tuz qo‘shib aralashtiring.
- Tomat sousi solingan maxsus idishga, orasiga pishloqli “nachinka” solib, rulet shaklida o‘ralgan qovoqchalarni terib chiqing.
- Ustidan yana sous va pishloq soling.
- 200 daraja qizigan pechda 15 daqiqa davomida pishirib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi;
- tuxum – 1 dona;
- un – 3 osh qoshiq;
- non talqoni;
- salat bargi;
- bodring – 1 dona;
- bulg‘ori qalampiri – 1 dona;
- cherri pomidorlari – 10 dona;
- avokado – 1 dona.
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- sarimsoq piyoz;
- tuz.
- Bo‘laklarga bo‘lingan tovuq filesini unga keyin esa tuxum va talqonga bulg‘ang.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga solib qovurib oling.
- Salat bargi va sabzavotlarni maydalang.
- Go‘shtni ham maydalab qo‘shing.
- Yog‘ va tuz qo‘shib aralashtiring.
Tayyorlanish jarayoni:
- qulupnay – 200 g;
- un – 100 g;
- o‘simlik yog‘i – 100 g;
- sariyog‘– 70 g;
- shakar – 50 g;
- tuz – bir chimdim;
- vanilin – 1 choy qoshiq.
- Qulupnaylarni o‘rtasidan bo‘ling.
- Unga shakar, tuz, vanilin va sariyog‘ qo‘shib aralashtiring.
- Qulupnay ustidan unli aralashmani soling.
- 190 daraja qizigan pechda 20 daqiqa pishirib oling.
Kerakli mahsulotlar:
- bodring — 3 dona;
- sarimsoq piyoz — 3 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1-2 choy qoshiq;
- kunjut — 2 choy qoshiq;
- kashnich.
- tuz — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 2 choy qoshiq;
- soya sousi — 3 osh qoshiq;
- sirka — 2 choy qoshiq.
- Shakar, tuz, yog‘ga soya sousi qo‘shib aralashtiring.
- Kubik shaklida to‘g‘ralgan bodringga aralashma hamda maydalangan sarimsoq qo‘shing.
- Ustidan kashnich va kunjut qo‘shing.
Kerakli mahsulotlar:
- bodring — 1 dona
- rediska — 1 dona;
- kefir — 250 ml;
- ko‘katlar — 1-2 bog‘;
- qaynatilgan tuxum — 1 dona;
- qizil baliq.
- Pishirilgan kartoshkaga boshqa sabzavot va ko‘katlarni qo‘shib aralashtiring.
- Tuz va murch qo‘shib blenderda aralashtiring.
- Qaynatilgan tuxumni tayyor smuziga qo‘shing.
- Ko‘katlar, rediska va baliq bilan bezang.
Kerakli mahsulotlar:
- pomidor — 1 kg;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- sarimsoq piyoz — 4 dona;
- o‘simlik yog‘i — 4 osh qoshiq;
- tuz, shakar;
- sirka — 1 osh qoshiq.
- Bulg‘ori qalampiriga sarimsoq piyoz qo‘shib blenderda aralashtiring.
- 4 osh qoshiq yog‘, shakar, tuz va murch qo‘shing.
- To‘rt bo‘lakka bo‘lingan pomidorlar ustiga aralashmani soling.
- Ko‘katlar va sirka qo‘shib 1 soatga muzlatkichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)