Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Qulupnay qo‘shib desert, tort va muzqaymoq tayyorlab ko‘ring.

Bodom qo‘shib tayyorlanadigan Galeta

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • un — 200 g;
  • bodom — 20 g;
  • shakar kukuni — 30 g;
  • sariyog‘— 125 g;
  • tuxum — 1 dona
  • sovuq suv — 1 stakan;
  • qulupnay;
  • qaymoq.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Barcha mahsulotlarni aralashtirib, shar holiga keltiring va 1 soatga muzlatkichga qo‘ying.
  • Ingichka qilib yoying, ustiga sariyog‘ bo‘lagi va qulupnay soling.
  • Buklangan chetki qismiga shakar va sariyog‘ soling.
  • 180 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib oling.
  • Ustidan qulupnay va qaymoq soling.
Qulupnayli shirinlik

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • biskvit — 125 g;
  • qulupnay — 175 g;
  • smetana — 400 g;
  • qaymoq — 200 g;
  • shakar kukuni — 100 g.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Chaqilgan uchta tuxumga shakar, sariyog‘, un va razrixlitel solib aralashtiring.
  • 160 daraja olovda 30 daqiqa davomida pishirib olgandan keyin biskvitni 7,5 diametrli dumaloq qolipda kesib chiqing.
  • Qolipning chetlariga qulupnay terib chiqing.
  • Smetanaga qaymoq, shakar kukuni solib aralashtiring.
  • Ustiga qulupnay, keyin esa smetanali aralashmani soling
Guruchli sut va chia qo‘shib tayyorlanadigan panna

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • guruch suti — 650 g;
  • chia urug‘i — 50 g;
  • qulupnay — 4 dona;
  • qulupnay sharbati — 50 ml;
  • jelatin — 15 g.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Jelatinni 30 ml suvga solib, ustini yoping.
  • Sutga qo‘shilgan jelatinni 4 soatga muzlatkichga qo‘ying.
  • To‘g‘ralgan qulupnayga qulupnay sharbati va jelatin qo‘shib aralashtiring.
  • Shirinlik ustini 20 daqiqa suvda dimlangan chia urug‘i bilan bezang.
Qulupnayli tort

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • qulupnay — 1 kg;
  • tayyor biskvit — 3 dona;
  • qulupnayli murabbo — 5 osh qoshiq;
  • yogurt — 2 stakan;
  • qaymoq — 150 ml;
  • shakar kukuni — 0,5 stakan;
  • vanilin ekstrakti.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
  • Yogurt qo‘shib aralashtirishda davom eting.
  • Biskvit ustiga kremning uchdan bir qismini va ustidan qulupnay va qulupnayli murabbo soling.
  • Shu tarzda uchta biskvit ustini qoplab chiqing.
  • Qulupnay va shakar kukuni bilan bezang.
Qulupnayli tartaletka

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • oq shokolad — 2 g;
  • vanilinli krem — 30 g;
  • qulupnay — 30 g;
  • xandon pista — 2 g.
  • sariyog‘ — 150 g;
  • un — 280 g;
  • jelatin — 3 osh qoshiq;
  • tuz, shakar, shakar kukuni — 90 g;
  • tuxum — 2 dona.
Tayyorlanish jarayoni:
  •  Sariyog‘ga shakar kukuni qo‘shing, tuxum va un solib, xamir qoring.
  • 3 mm qalinlikda yoyilgan xamirni 175 daraja olovda 10 daqiqa pishirib oling.
  • Vanilin va shakar qo‘shib, qaynatilgan sutga eritilgan shokolad va jelatin qo‘shib, mikserda aralashtiring.
  • Aralashmaga qaymoq qo‘shing.
  • Tayyor tartaletka ustiga krem surtib, ustini qulupnay va xandon pista bilan bezang.
Qulupnayli desert

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • tuxum oqi — 150 ml;
  • shakar kukini — 220 g;
  • jo‘xori kraxmali — 1 osh qoshiq;
  • sirka — 1 choy qoshiq.
  • qaymoq — 375 ml;
  • shakar kukuni — 55 g;
  • vanilin ekstrakti — 1 choy qoshiq;
  • qulupnay.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Tuxum oqini yaxshilab ko‘pirtirib, shakar qo‘shing.
  • Kraxmal, sirka qo‘shib, 7 soniya aralashtirishda davom eting.
  • Maxsus qolip ichiga qandolat qog‘ozi, uning ustiga esa tuxumli aralashma soling.
  • 1,5 soat davomida pechda pishirib oling.
  • Qaymoqqa shakar va vanilin qo‘shib aralashtiring.
  • Tuxumli aralashma ustiga krem soling.
  • Mevalar bilan bezang.
Qulupnaydan tez tayyor bo‘ladigan desert

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • qulupnay — 300 g;
  • maydalanadigan pechenye — 1 quti:
  • krem pishloq — 250 g;
  • shakar kukuni.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Krem pishloqqa shakar kukuni, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring
  • Pechenye ustini krem, keyin esa meva bilan bezang.
  • Shu ketma-ketlikni 5—6 marta takrorlang.
Qulupnayga rayhon qo‘shib tayyorlanadigan muzqaymoq

Foto: “Domashniy ochag”

Foto: “Domashniy ochag”

Kerakli mahsulotlar:

  • rayhon — 600 g;
  • sut — 400 ml;
  • qaymoq — 200 ml;
  • shakar kukuni — 200 g;
  • tuxum sarig‘i — 7 dona;
  • qulupnay — 500 g;
  • yalpiz.
Tayyorlanish jarayoni:
  • Tuxum sarig‘iga shakar, sut va qaymoq qo‘shib aralashtiring.
  • Aralashmani 75—80 daraja issiq idish ustiga qo‘yib aralashtiring.
  • Maydalangan rayhonni blenderda pyure holiga keltiring.
  • Tuxumli aralashmaga rayhon qo‘shib aralashtiring.
  • Maydalangan qulupnayga suv qo‘shib qaynatib oling, yalpiz qo‘shib, qaynatishda davom eting.
  • Hamma mahsulotlarni qo‘shib aralashtiring.
  • Ustini mevalar bilan bezang.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
O‘zbekistonning turli hududlarida elektr ta’minotida cheklovlar kiritiladi
Dunyo
“Daryo” kundaligida 5-dekabrda sodir bo‘lgan eng muhim voqealar
Madaniyat
“Ikki o‘g‘lim AQShda tahsil oladi, ularning san’at yo‘lidan ketishini istamadim”. Anvar Sanayev farzandlari haqida (video)