Mazali murabbolarni sariyog‘ surtilgan non ustiga qo‘yib yeyish yoki tvorog va qaymoq qo‘shib yogurt tayyorlash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- tut — 1 kg;
- shakar — 800 g;
- limon — 1 dona.
- Mevalarni sovuq suvda yuvib quriting.
- Idishga meva va shakar soling.
- Qopqog‘ini yopib sharbati chiqishi uchun idishni 8-10 soatga salqin joyda qoldiring.
- Limon sharbatini qo‘shing.
- Idishni olovga qo‘yib qaynating.
- 30-40 daqiqa qaynatib, limon po‘stini qo‘shing.
- Yana 20-30 daqiqa qaynating.
- Olovni o‘chirib limonni po‘stini olib tashlang.
- Limon sharbati qo‘shing.
- Tayyor murabboni sterilizatsiyalangan bankalarga soling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)