Nafaqat issiq, balki sovuq holida ham yeyish mumkin bo‘lgan mazali taom retseptini e’tiboringizga havola etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- lapsha — 200 g;
- kunjut yog‘i — 1 osh qoshiq;
- yong‘oq yog‘i — 1 osh qoshiq;
- soya sousi — 2 osh qoshiq;
- sirka — 1 osh qoshiq;
- asal — 1 choy qoshiq;
- zanjabil — 1 choy qoshiq;
- sarimsoq piyoz — 1-2 dona;
- bodring — 1 dona;
- ko‘kpiyoz;
- qizil murch;
- yalpiz;
- kunjut.
- Kunjutga yong‘oq yog‘i, soya sousi, sirka, kunjut yog‘i, qirg‘ichdan chiqarilgan zanjabil, asal va sarimsoq qo‘shib, aralashtiring.
- Pishirib olingan lapshani muzdek suvga soling.
- Aralashmali idishga lapshani solib, aralashtiring.
- Kubik shaklida to‘g‘ralgan bodring, ko‘kat va yong‘oqlar bilan bezab, dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)