Bir vaqtlar barchaning dasturxonini bezab turuvchi shirinlik — parvardani uy sharoitida ham tayyorlash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- shakar – 200 gramm;
- suv – 200 ml;
- limon kislotasi – 1 chimdim;
- un yoki kraxmal – 1-2 osh qoshiq;
- qandolat bo‘yog‘i – 1-2 tomchi.
- qandolat qolipi yog‘lanadi. Pishiriq qog‘oz‘i suvga solinadi va qolip ichiga joylashtiriladi;
- idishda shakar va suv sirop holiga kelguncha qaynatiladi;
- siropga limon kislotasi solinib, vaqti-vaqti bilan aralashtiriladi. 10-20 daqiqa davomida quyuqlashib, qizarguncha pishiriladi;
- issiq karamel qolipga quyiladi va yuzasi tekislanadi;
- ixtiyoriy ravishda karamelga rang berish mumkin;
- karamel sovib, oqmaydigan holga kelganida qolipdan olinadi va unga solinadi;
- so‘ngra karamel uzun arqon holiga keltiriladi, vaqti-vaqti bilan un sepiladi va arqon kabi uzaytirishda davom etiladi;
- karamel qattiq holga kelganidan so‘ng atroflari tekislanib, o‘rtacha qalinlikdagi bo‘laklarga bo‘lib chiqiladi;
- ustidan un sepib, to‘liq qotib qolgunga qadar 3-4 soatga qoldiriladi.
Izoh (0)