“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
13:57, 07.03.2021 10217

Pishloq va sousli tovuq — parmijano retsepti

Sous qo‘shib pishirilgan filening ta’mi, baland haroratda erigan pishloq bilan yanada mazali bo‘ladi

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • tovuq filesi — 800 g;
  • tuxum — 2 dona;
  • pishloq (parmezan) — 75 g;
  • non talqoni — 75 g;
  • tuz;
  • zaytun yog‘i — 3 osh qoshiq;
  • sarimsoq piyoz — 2 dona;
  • o‘zining sokida pishgan pomidor — 350 g;
  • shakar kukuni — 1 osh qoshiq;
  • motsarella — 65 g.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Fileni o‘rtasidan bo‘lib, tuz seping.
  • Tuxum chaqing, qirg‘ichdan chiqarilgan parmezanning yarmini non talqoni bilan aralashtiring.
  • Fileni birinchi chaqilgan tuxumga, keyin esa non talqoniga botiring.
  • Yog‘ solingan tovada tovuq bo‘laklarini har ikki tarafini 4-5 daqiqadan qovurib oling.
  • Sarimsoq va pomidorni maydalang.
  • Qolgan yog‘da maydalangan sarimsoqni qovurib ustidan pomidor, tuz va shakar kukuni qo‘shing, 5-10 daqiqa dimlab pishiring.
  • Pechga qo‘yish mumkin bo‘lgan chuqurroq idishga tomat sousi soling, ustidan fileni qo‘ying.
  • Motsarella soling, qolgan parmezanni sepib chiqing.
  • 220 daraja qizigan pechda 5-10 daqiqa davomida pishirib oling.
  • Garnir sifatida pechda pishirilgan kartoshka yoki sabzavotlardan foydalanish tavsiya qilinadi.

Yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ