Qarsildoq xamirli qopcha ichida mazali go‘sht, xushbo‘y qo‘ziqorin va yumshoqqina kartoshka pyuresi yashiringan.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 750 gramm;
- sarimsoq — 2 bo‘lak;
- lavr yaprog‘i — 3 dona;
- tovuq oyog‘i — 6 dona;
- piyoz — 2 dona;
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
- qo‘ziqorin — 300 gramm;
- sut — 50 ml;
- sariyog‘ — 30 gramm;
- oshirilmagan xamir — 500 gramm;
- tuxum — 1 dona;
- un — 1 osh qoshiq;
- maydalangan muskat yong‘og‘i — bir chimdim;
- maydalangan murch;
- shivit;
- kunjut;
- tuz.
- Kartoshkani archib, katta kub shaklida to‘g‘rang. Sarimsoqni po‘stidan tozalang.
- Kartoshka va sarimsoqni qozonga solib, lavr yaprog‘ini ham qo‘shing. Ustidan issiq suv quyib, 20-25 daqiqa qaynating.
- Tovuq oyoqlariga tuz va murch seping. Tovaga 1 osh qoshiq o‘simlik yog‘i solib, ikki tomonini qizartirib qovuring.
- Piyozni to‘g‘rab, qolgan yog‘da tillarangga kirguncha qovuring. Qo‘ziqorinlarni ham mayda kub shaklida to‘g‘rang.
- Qovurilgan piyozga qo‘ziqorinni qo‘shing. Tuz, murch solib, 7-8 daqiqaga dimlang.
- Pishgan kartoshkaning suvini to‘kib, lavr yaprog‘ini olib tashlang. Qozonga iliq sut va sariyog‘ solib, kartoshkani pyure holiga keltiring.
- Shivitni mayda to‘g‘rang. Pyurega qo‘ziqorinli piyoz, shivit, yong‘oq, tuz, murch solib, yaxshilab aralashtiring.
- Pechni 180 darajaga qizdirib, pech patnisiga pergament qog‘oz soling.
- Qog‘oz ustiga ozgina un sepib, xamirni 6 bo‘lakka bo‘ling. Har birini 15-20 smlik diametrda yoying.
- Yoyilgan xamir ustiga 2-3 osh qoshiq pyure solib, tovuq oyog‘ini tikka qilib qo‘ying.
- Oyoqlarga pyure surting, xamir chetlarini yig‘ib, hosil bo‘lgan xamirli qopchani ip bilan bog‘lang.
- Qopchalarni yotqizib, ustiga tuxum surting, kunjut seping. Tovuq oyog‘idagi suyakni folga qog‘ozi bilan o‘rab qo‘ying.
- Tayyor bo‘lgan qopchalarni qizigan pechda 30-35 daqiqada pishirib oling
Mavzuga doir:
Izoh (0)