Pechda pishirishni talab etmaydigan turli xil shirinliklar mavjud. Bundan tashqari, ular odatiy desertlarga nisbatan tez tayyorlanadi hamda kaloriyasi kam.
Oq shokoladdan malinali chizkeyk
Kerakli mahsulotlar:
- kreker – 1 stakan;
- pishloq – 500 gramm;
- oq shokolad – 200 gramm;
- shakar upasi – 1 stakan;
- qaymoq – 3 stakan;
- malina – 340 gramm.
- Qandolat qolipiga dastlab kreker donachalari joylashtiriladi. Ustidan ikki qoshiq eritilgan shokolad quyiladi. Yuzasidan malinaning bir qismi yoyib chiqiladi. So‘ngra yana eritilgan shokolad quyiladi.
- Qolip yaxshilab ko‘pirtirilgan qaymoq va pishloq bilan to‘ldiriladi. Chizkeykning yuzasi silliqlanadi. Yuzasi malina va shokolad bilan bezatiladi. Muzlatkichga kamida bir soatga qo‘yiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- maydalangan pechenye – 2 stakan;
- eritilgan sariyog‘ – ¾ stakan;
- limonli pechenye – 1,5 qadoq;
- sut – 1 stakan;
- ko‘pirtirilgan qaymoq – 220 gramm;
- qulupnay – 450 gramm.
- Qandolat qolip yog‘lanadi.
- Maydalangan pechenye eritilgan sariyog‘ bilan aralashtiriladi. Qolipning tag qismiga joylashtiriladi.
- Limonli pechenyelar sutga botirilib, so‘ngra qolipga joylashtiriladi.
- Ko‘pirtirilgan qaymoqning bir qismi pechenyelar ustidan silliq holga kelguncha joylashtiriladi.
- Qaymoq ustidan yupqa kesilgan mevalar joylashtiriladi.
- Shundan so‘ng yana bir qatlam sutga botirilgan pechenyelar terib chiqiladi.
- Keyin qaymoq va qulupnay hamda maydalangan pechenye joylashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan tort 8 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- smetana – 450 gramm;
- kreker – 200 gramm;
- jelatin – 25 gramm;
- shakar – 5 osh qoshiq;
- shokolad – 30 gramm.
- Jelatin 5-10 daqiqa davomida suvga bo‘ktiriladi va qizdirib olinadi.
- Smetana avval shakar, so‘ngra jelatin bilan aralashtiriladi.
- Qandolat qolipiga maxsus qog‘oz joylashtiriladi. Smetanali aralashmaga krekerlar solinadi. Ta’bga ko‘ra meva va shokolad ham qo‘shish mumkin.
- Massa qolipga solinadi va qotgunicha muzlatkichga qo‘yiladi.
- Tayyor bo‘lgandan so‘ng tort yuzasi turli shirinliklar bilan bezatiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- pryanik – 700 gramm;
- banan – 3 dona;
- yong‘oq – 30 gramm;
- smetana – 700 gramm;
- shakar upasi – 200 gramm;
- Pryaniklar uzunasiga 3-4 qismga bo‘lib olinadi. Bananlar esa parrak qilib to‘g‘raladi.
- Smetana va shakar aralashtiriladi.
- Yong‘oq maydalanadi.
- Qolip ichiga maxsus qog‘oz qo‘yiladi.
- So‘ngra smetanali aralashma, pryanik va banan, ustidan esa yong‘oq joylashtiriladi. Ustidan yana smetana bilan yopiladi.
- Bir kechaga muzlatkichda qoldiriladi.
- Tongda ta’bga ko‘ra bezab, iste’mol qilish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- lavash xamiri – 1-3 dona;
- sut – 250 ml;
- tuxum – 1 dona;
- sariyog‘ – 1 qadoq;
- shakar upasi – 2 osh qoshiq;
- un – 1 osh qoshiq;
- kraxmal 0,5 osh qoshiq.
- Tuxum va shakar aralashtiriladi. So‘ngra un, kraxmal qo‘shib, bir xil massa tayyorlanadi. Ustidan sut quyiladi.
- O‘rtacha olovda qaynaguncha aralashtiriladi.
- Sovigandan so‘ng sariyog‘ qo‘shiladi va mikser yordamida quyuqlashguncha aralashtiriladi.
- Lavash xamiri bir xil o‘lchamda aylana shaklida kesib olinadi.
- Tovada quritib olinadi.
- Maxsus idishga xamirlar joylashtiriladi va orasiga tayyorlangan krem surtiladi.
- Xamirning barcha tomoni krem bilan qoplangach, muzlatkichga bir kechaga qo‘yiladi.
- Tongda ajoyib shirinlikni iste’mol qilish mumkin.
Izoh (0)