Taomga garnir sifatida istalgan donli mahsulotdan foydalanish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- sarimsoq piyoz;
- zaytun yog‘i — 120 ml;
- qizil vino sirkasi — 60 ml;
- tuz — 2 osh qoshiq;
- murch;
- qo‘y qovurg‘asi — 7-8 dona;
- suyuq asal — 1 osh qoshiq;
- zaytun yog‘i — 1 osh qoshiq;
- Maydalangan sarimsoqni, yog‘, sirka va boshqa ziravorlar bilan qo‘shib aralashtiring.
- Aralashma surtilgan go‘shtni 10-12 soatga muzlatkichga qo‘ying.
- Qovurg‘alarni dumaloq shaklga keltirish uchun vertikal qilib qo‘yib chiqing.
- Ip yordamida bir-biriga mahkamlang
- Qolgan ziravorli aralashmani go‘sht ustidan quying hamda qovurg‘aning go‘shtsiz qismini folga qog‘ozi bilan yoping.
- 65 daraja haroratda 35 daqiqa davomida pishirib oling.
- Pechdan olgandan keyin folgani ochib, 15 daqiqaga qoldiring.
- Sirkaga asal, yog‘ va tuz qo‘shing,
- Toj shaklida pishgan qovurg‘a o‘rtasiga garnir qilib pishirib olingan sabzavotlar yoki guruch soling.
- Pechda pishganida ajralgan suyuqlikka asalli aralashmani qo‘shing va taom bilan birga qo‘shib dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)