Tatar milliy taomlari ham o‘zbeklarniki singari bir-biridan ajoyib va mazali. Marhamat, quyidagi retseptdan foydalanib, oila a’zolarni tatarcha echpochmak bilan xursand qiling.
Kerakli mahsulotlar:
- un − 4,5 stakan;
- suv − 1,5 stakan;
- tuxum − 3 dona;
- mol go‘shti − 500-600 gramm;
- kartoshka − 7-8 dona;
- piyoz − 1 dona;
- eritilgan sariyog‘ − 0,5 stakan;
- tuz va ziravorlar.
- Go‘sht, kartoshka va piyoz mayda to‘g‘raladi. Tuz va ziravorlar, yog‘ qo‘shilib aralashtiriladi.
- Un, suv, tuxum va tuz aralashtirilib, xamir qoriladi. Xamir kichik bo‘laklarga bo‘linadi.
- Xamir bo‘laklari dumaloq shaklda yoyilib, o‘rtasiga “nachinka” qo‘yiladi va uchburchak shaklda xamir chetlari birlashtiriladi. Uchburchak qilib tugilgan echpochmak markazi biroz ochiq qoldiriladi.
- Echpochmaklar ustiga tuxum sarig‘i suriladi va pech qolipiga solinadi. Pechda bir soat davomida pishiriladi.
Mavzuga doir:
Izoh (0)