Yengil hazm bo‘ladigan mazkur taomni tushlik yoki kechki ovqatga tayyorlashingiz mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- xamir — 450 gr;
- tuxum — 1 dona;
- go‘sht — 200 gr;
- qo‘ziqorin — 100 gr;
- sut — 250 ml;
- pishloq — 50 gr;
- ziravorlar.
- Xamirni 3-4 ml qalinlikda yupqa qilib yoyib, stakan yordamida bir nechta dumaloq shaklda kesing.
- Dumaloqlarni o‘rtasini ham kesib oling.
- Idishga tuxum chaqing.
- Dumaloq xamirlarni tuxumga botirib oling.
- Ustingda kelib olingan xamir chetlarini ham tuxumga botirib oling.
- Xamirlarni 200 daraja qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib oling.
- Sariyog‘ solib tovuq filesi va qo‘ziqorinni pishirib oling.
- Ziravorlar qo‘shilgan sutni file ustiga qo‘shing.
- Xamir ustiga aralashmani quying.
- Ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va yana 10 daqiqa 180 daraja qizigan pechda pishiring.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)