Gruziyada sevib iste’mol qiladigan pishiriq retseptini e’tiboringizga havola qilamiz. Yumshoq, sariyog‘ va pishloq qo‘shiladigan yegulikni oila a’zolaringiz uchun pishirib ko‘ring.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum — 3 dona;
- tuz — 3 choy qoshiq;
- suv — 150 ml;
- un — 650-700 gr;
- pishloq — 500 gr;
- sariyog‘— 250 gr;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq.
- tuxumga 1 choy qoshiq tuz va suv qo‘shib aralashtiring;
- un solib xamir qoring, dumaloq shaklga keltirib, 30 daqiqa tindiring;
- pishloqni qirg‘ichdan chiqaring, sariyog‘ni aralashtiring;
- xamirni 9 ta bo‘lakka bo‘ling;
- un sepilgan stol ustiga xamirni yupqa qilib yoying;
- pechda pishirishga mo‘ljallangan idishga yog‘ surting va yoyilgan xamirni soling;
- qolgan xamirlarni ham yoyib chiqing.
- suv solingan kastryulkani olovga qo‘ying, unga 2 choy qoshiq tuz qo‘shing;
- boshqa bir idishga sovuq solib qo‘ying;
- yoyilgan xamir bo‘laklarini alohida-alohida qilib kastryulkada pishirib oling;
- pishganini olishingiz bilan 1,5—2 soniyaga sovuq suvga soling;
- pishgan xamirlarni sochiq ustiga qo‘yib quritib oling;
- pishirib olingan xamirlarni maxsus idish ustidagi xamir ustiga terib chiqing;
- ustma-ust taxlashdan avval orasiga eritilgan sariyog‘ surtib, pishloq sepishni unutmang;
- eng ustki va pastki xamirlar chetini biriktiring;
- ustiga sariyog‘ surib, 190 daraja qizigan pechga 45 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Vitaminlar koni bo‘lgan na’matakdan 3 ta eng yaxshi retsept
- Qish mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 3 ta mazali sho‘rva retsepti
- Faqat nonushta emas: Tuxumdan tushlik va kechki ovqatga nima tayyorlasa bo‘ladi?
- Issiq salat, xushta’m sho‘rva, qo‘y go‘shtidan taom va “taten” tarti: Behidan nimalar tayyorlash mumkin?
- Uch mahsulot yordamida tezkor hamda foydali nonushta tayyorlaymiz
Izoh (0)