Pitssani nafaqat nonushta, kechki ovqatga balki kun davomida shunchaki yengil tamaddi sifatida ham iste’mol qilish mumkin. Ingichka yumshoq xamir, ikki xil pishloq, shuningdek, tomat bilan aralashgan sarimsoq qo‘shib tayyorlanadigan mazali yegulikni oila a’zolaringiz va farzandlaringiz uchun tayyorlab bering.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 300 gr;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- xamirturush — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i — 2-3 osh qoshiq;
- suv — 200 ml;
- sarimsoq piyoz — 200 ml;
- quritilgan rayhon — 1 choy qoshiq;
- tomat sousi — 1 choy qoshiq 100 ml;
- pishloq (parmezan va motsarella) — 50 gr.
- unga tuz va xamirturush, shuningdek, 1 qoshiq yog‘ va iliq suv solib xamir qoring;
- ustini salfetka bilan yopib stol ustida qoldiring;
- maydalangan sarimsoqni quritilgan rayhon va tomat sousi bilan aralashtiring;
- motsarellani ingichka qilib kesing, parmezanni qirg‘ichdan chiqaring;
- pomidorni dumaloq shaklda kesib chiqing;
- xamirni ikkita bir xil kattalikda, yupqa yoying;
- ustidan sous surting, kesilgan pishloq va pomidorning yarmini terib chiqing;
- quruq bo‘lib qolmasligi uchun ustidan biroz yog‘ surting;
- ikkinchi xamirning ustidan ham xuddi shu ketma-ketlikda terib chiqing;
- pitssalarni 240 daraja qizigan pechda 20 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)