Qiyma va kartoshka qo‘shilgan har qanday issiq yegulik dasturxonni bezashi bilan birga, barchaga manzur kelishi tabiiy.
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka pyuresi − 500 gramm;
- qiyma go‘shti − 500 gramm;
- pishloq − 50-100 gramm;
- smetana − 2 osh qoshiq.
- qiyma go‘shti ozroq piyoz bilan qovurib olinadi;
- qolip yog‘lanib, kartoshka pyuresi solinadi va yuzasi tekislanadi;
- ustidan qovurilgan qiyma go‘shti solinadi;
- pishloq qirg‘ichdan o‘tkazilib, sepiladi. So‘ngra ustidan yana kartoshka, qiyma va smetana surtiladi;
- 180 daraja pechga usti qizarguncha, taxminan 20-30 daqiqalarga qo‘yiladi;
- biroz sovitilgandan so‘ng kesib, dasturxonga tortish mumkin.
Mavzuga doir:
- Tushlik uchun makarondan ajoyib ta’mga ega “zapekanka” tayyorlaymiz
- Qiyma, qo‘ziqorin va bulg‘or qalampiri yordamida “shtrudel” tayyorlaymiz
- Go‘sht, pomidor va baqlajondan takrorlanmas ta’mga ega “zapekanka” retsepti
- Kartoshkali “zapekanka” retsepti
- Qovoqcha, qiyma va pomidorli “zapekanka” tayyorlaymiz
- Makaronga pishloq qo‘shib mazali “zapekanka” pishiramiz
Izoh (0)